Kutular, hayatımızı kolaylaştıran kırtasiye ürünlerinden yanlızca birisi. Bugün, hemen hemen her evde bulunan kutu çeşitleri, bilindiği üzere markalar tarafından da oldukça sık kullanılıyorlar. Türkiye’de kutu imalatı yapan Milim Matbaa’dan kutu imalatı sürecini öğrendik..

Günümüzde çeşitli kullanım alanına sahip olan kutular, matbaa firmaları tarafından üretilen kırtasiye ürünleridir. Taşıma, saklama ve hediyelik gibi çeşitli amaçlar için üretilebilen kutular, genellikle ihtiyaca göre üretildiği için özel tasarım ürünler kategorisinde değerlendirilir.

Ayakkabı, züccaciye, kuyumculuk gibi çeşitli sektörlerin vazgeçilmez ürünlerinden birisi olan kutular, Milim Matbaa’da oldukça çeşitli tasarımlarla üretilebiliyor. Müşteri odaklı bir matbaa hizmeti veren Milim Matbaa, karton kutu imalatı alanında Türkiye’de hatrı sayılır firmalar arasında yer alıyor. Geçmişten günümüze kadarki süreçte yüzbinlerce kutunun tasarım, üretim ve dağıtım sürecini başarıyla yöneten Milim Matbaa’dan bir kutunun imalat sürecini öğrendik.

Kutu İmalatı Süreci

Hayatımızda hemen hemen bir kez dahi kullandığımız kutular, çeşitli tasarım ve üretim sürecinden geçerek hazırlanıyor. Matbaa firmaları tarafından üretilen bu kutular; müşterinin isteği üzerine özel ölçülerde ve tasarımlarda üretilmektedir. Örneğin; ayakkabı sektörü için kutu imalatı süreci belirli bir ölçüye sahiptir. Bu nedenle; bazı sektörlerde standartlaşmış kutu imalatı yapılırken çeşitli ürün yelpazesi olan sektörlerde ise çeşitli ebatlarda kutu üretimi yapılmaktadır. Bu yargıya ise en güzel örnek kuyumculuktur. Kuyumcular bilindiği üzere çeşitli boyutlarda ürün yelpazesine sahiptir. Takı seti için ayrı bir karton kutu üretimi gerekirken bilezik için de bilezik boyutlarına uygun bir kutu üretimi gerekmektedir. Bu nedenle; kutu imalatı sürecinde ilk olarak sektör incelenir ve daha sonra tasarım aşamasına geçilir.

Tasarım aşamasında ise markanın kurumsal kimlik öğeleri yani logo, renkler ve slogan vb. detaylar karton kutular üzerine işlenir. Böylece, kutu imalatı süreci sona ermiş olur. Bu aşamadan sonraki süreç ise elbetteki kutuların güvenli ve hatasız bir şekilde müşteriye teslim edilmesidir.

Milim Matbaa’da Karton Kuyu Fiyatları İndirim’de

Poşet kullanımının sınırlanmasından sonraki süreçte markalar ve tüketiciler için karton kutu fiyatlarında indirime giden Milim Matbaa, Türkiye’deki en köklü matbaa firmalarından birisidir. Çevreciliğe önem veren Milim Matbaa, karton kutu fiyatlarını düşürerek binlerce poşetin doğaya salınmasını engellemeyi hedefliyor. Firmanın diğer ürünlerini bu adresten inceleyebilirsiniz: https://www.milimmatbaa.com/

Editör: TE Bilişim