Eskişehir’in meşhur 6 Kardeşler Pastanesi’nin sahiplerinden Refik Pehlivan, bizi Doktorlar Caddesi’nde işletmeciliğini yaptığı 6 Kardeşler Piknik Dükkanı’nda ağırladı. Meşhur meyve suyu, waffle ve tostunu anlatan Pehlivan, lezzetteki sırrın doğallık olduğunu söyledi.

6 Kardeşler Piknik ne zaman açıldı? Bize hikayesini anlatır mısınız?

Uzun yıllar süren pastane işletmeciliğini bıraktıktan sonra 2011 yılında Doktorlar Caddesi’nde bulunan 6 Kardeşler Piknik dükkanımızı açtım. Zaten öncesinde Gima’nın altında tost, hamburger, sandviç, meyve suyu yapıp satıyordum. Pastaneciliğin yanında bu sektöre de yabancı değildim. Aynı lezzeti burada devam ettirmek istedim. Şimdi 6 yıldır burada hizmetimizi sürdürüyoruz.

Peki, farkınız nedir?

İşyerimizde her şey doğal. Sattığımız ürünlerin lezzeti yüzde yüz doğal olmasından geliyor. Her gün taze meyve gelir dükkanımıza. Bizde kesinlikle çürük çarık olmaz. Tostu çoğu işyerleri fırın ekmeği ile tost yapar. Biz tostu tost ekmeği ile yapıyoruz. Sucuğun en kalitelisini kullanıyoruz. Waffle’ımız çok meşhur. Waffle’ı tereyağından yapıyorum. Hamurunda kesinlikle başka bir yağ yok. Süt, tereyağı ve yumurtadan yapılan bir hamuru var. Waffle’ımızı farkı bundan geliyor. Kullandığımız her ürün doğal ve taze. Bu da lezzeti arttırıyor. Dükkanımızın temizliği belli. Ürünlerimizin güvenirliliği ortada. Burada devamlı müşterilerimiz var. İnsanlar burayı bilerek, yaptığımız doğal ürünleri ve bu lezzeti bilerek geliyor.

BUNU İÇEN HASTA OLMAZ

Meyve suyu çeşitlerinizin yanı sıra atom meyve suyunuz da ön plana çıkıyor. Atom meyve suyunda hangi meyveleri kullanıyorsunuz?

Atom meyve suyunda 6- 7 çeşit meyve oluyor. Atomu muz, kivi, elma, siyah havuç, turuncu havuç, portakal ve mevsimine göre çilekten yapıyorum. Siyah havucu Eskişehir’de sadece biz kullanıyoruz. Atom meyve suyu tamamen C vitamini. Siyah havuç A vitamini. Tamamen vitamin deposu bir içecek. Bunu içen hasta olmaz. Hasta olan içerse iyileşir. Bunu bilenler hasta olunca eczaneye değil buraya gelir.

Bunun yanında 6 Kardeşler Pastanesi’nde yaptığım meşhur doğal limonatayı burada da yapıyorum. Limonatayı vişneli, portakallı gibi çeşitlerde de yapıyorum. Bizi ve yaptığımız doğal ürünleri yıllardan beri tanıyanlar bu lezzetleri çok iyi bilir ve her zaman gelirler.

Editör: TE Bilişim