İstenmeyen yağlardan kurtulmak isteyenler için lipoliz, 200’den fazla bölgesel incelme sistemi arasında hem cihaz güvenliği hem de sonuçları ile dikkatleri üstüne çekiyor. Bölgesel fazlalıklardan diyet ve sporla kurtulamayanlar için ideal bir teknoloji olan lipolize dair merak edilenler bu haberin detayında…

Soğuk Lipoliz Nedir?

Soğuk lipoliz nedir sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu yazımız tüm sorularınıza cevap olacak. Amerika’da Hardward’lı mühendisler tarafından geliştirilen lipoliz, bölgesel incelme amaçlı kullanılan bir cihaz teknolojisidir. CoolSculpting olarak da bilinen lipoliz, yan etkisi bulunmayan bir işlemdir. Buz lipoliz yöntemi olarak da bilinen coolscultping ile dokular zarar görmez ve kas üstündeki birikmiş yağlar hedeflenir. %40’a varan oranlarla azaltılan yağ hücreleri, soğutma prensibine dayalı olan soğuk lipoliz sayesinde vücuttan atılır.

FDA onayına sahip ilk ve şimdilik tek bölgesel zayıflama yöntemi lipoliz, Türkiye’de şu anda CoolClinic tarafından uygulanmaktadır.

Lipoliz Kimlere ve Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Cerrahi işlemlere uygun görülmeyen yâda ameliyat olmak istemeyen kişiler için uygun bir yöntem olan lipoliz, diyet ve spora rağmen istenmeyen yağlanmalara karşı en iyi çözümdür. 15 yaş üstündeki herkese uygulanabilen lipoliz, bölgesel yağlanmaları giderek fit bir görünüm elde edilmesini sağlar.

Lipoliz işlemi genelde;

  • Sırta
  • İç ve dış bacaklara
  • Basenlere
  • Popo altına
  • Love handle denilen simit bölgesine
  • Diz içlerine ve üstlerine
  • Alt yâda üst karın bölgesine uygulanabilmektedir.

Lipolizin uygulanabileceği diğer alanlar ise yağın iki parmak arası tutulabildiği alanlar olarak açıklanabilir. Lipolizin uygulanmasından sonraki aşamalarda yağ hücreleri; lenfatik boşaltım, idrar yolları ve kan dolaşım sistemleri ile vücuttan uzaklaştırılır. 2. Aydan itibaren gözle görülür sonuçların alınabildiği lipoliz işlemi sonrası maksimum 4. Ayda “kalıcı sonuçlar” gözlemlenir. Ancak, herkeste sonuçların aynı olacak diye de bir kaide yoktur. Çünkü; yaş gibi çeşitli faktörler yağların vücuttan atılma hızını etkileyebilirler. Örneğin; 60 ila 65 yaş üstündeki kişilerde yağlar, değişime uğrar ve doğal olarak lipoliz sonrası yağlar da vücuttan gençlere nazaran daha geç atılırlar. Buna ek olarak eğer ki kişi, bol su tüketiyor ve spor açısından aktif bir yaşam sürüyorsa daha hızlı sonuçlar alması olağandır.

CoolSculpting Sisteminin Diğer Ameliyatsız İnceltme Sistemlerinden Farkı Nedir?

Belirli bir yağ hücresi ile doğan her insan, çeşitli sebeplerden ötürü yağ hücrelerini arttırarak yaşamına devam eder. Normal olarak nitelendirilen kilo artışında gözle görülür bir fazlalık gözlemlenir ise obezite riski doğar. Bazen bu durum bölgesel yağlanmaların artışını da tetikler. Bunun sonucunda oluşan bölgesel fazlalıklar için geliştirilen CoolSculpting cihazları, yağ hücrelerinin sayısını azaltmayı hedeflemektedir. Yağ kütlesini sıfırlamadığından dolayı asla çöküntülü bir görünüme sebep olmayan lipoliz, son derece güvenilir bir işlemdir.

Bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için lipoliz uygulamasını CoolClinic’te yaptırmak ve kısa sürede “fit bir vücuda” kavuşabilmek mümkün. Siz de lipoliz işlemine dair merak ettiğiniz tüm sorular için CoolClinic ile görüşebilir ve ön muayene randevusu talep edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim