Sünnet mevlüdü, bebek mevlüdü, gelin mevlüdü ya da hac mevlüdü okutmak yüzyıllardır süren geleneklerdir. Mevlütlerde o güne ait birer anı olarak dağıtılan mevlüt hediyelikleri; Yasin kitabı, tesbih, karton külah gibi çeşitli şekillerde olabiliyor. Anneler bebek mevlüt hediyeleri tasarlayarak ya da hazır bebek mevlüt süsleri arasından tercihlerini yaparak sevdiklerine hatıralar bırakabiliyor. Bebek, sünnet ve gelin mevlütlerinde şık ve gösterişli hediyelikler tercih edilirken; cenaze ve hac mevlüdünde daha sade hediyelikler ilgi görüyor.

Mevlüt hediyeliklerinin modelleri mevlüt okutma amacına göre değişmektedir. Örneğin; bir bebek mevlüdünde hediyeliklerde bebeğin cinsiyetine göre tercih yapılırken, sünnet mevlüdünde mavi renkli, nazar boncuklu hediyelikler ön plana çıkmaktadır. Hac mevlüdünde ise Yasin kitabı ve gül kokulu tesbih çeşitleri daha çok ilgi görmektedir. Günümüzde en çok sipariş verilen mevlüt hediyelikleri ise bebek mevlüt hediyeleridir.

Anneler, bebek mevlütlerinde çoğunlukla aşağıdaki mevlüt hediyeliklerini tercih ediyor:

  • Bebek mevlüt hediyeleri, sünnet mevlüdü hediyelikleri ve hac mevlüdü hediyelikleri arasında farklı renklerde şantuk ya da kadife kaplı Yasin kitapları tercih edilmektedir. Ayrıca Yasin kitabı, kaplı olduğu kumaştan imal edilmiş Yasin kılıfı içinde hediye edilebilmektedir.
  • Bebek mevlüt şekeri hediye etmek isteyenler farklı renklerde karton külahlar içinde nane şekeri, akide şekeri ya da badem şekeri, akide şekeri ya da badem şekeri kullanılmaktadır.
  • Bebek mevlütlerinde gül kokulu tesbih kutusu üzerine bebek fotoğrafı yapıştırılabilmektedir.
  • Mevlütlerde kokulu tesbih ve taşlı tesbih çeşitleri de ilgi görmektedir.
  • Sim nakışlı kese, şantuk kese, kadife kese ve keten kese içinde lavanta ya da tesbih çeşitleri kullanılarak mevlüt hediyeliği verilebilmektedir.

Yasin kitabı, kokulu tesbih, taşlı tesbih, Yasin kesesi, kese modelleri, kadife kutu, karton külah gibi en çok tercih edilen mevlüt hediyeliklerini e-ticaret sitesi Nikahsekerimalzemesi.com.tr’de bulabilirsiniz. Nikahsekerimalzemesi.com.tr mevlüt hediyelikleri malzemelerinin yanı sıra nikah şekeri malzemeleri, parti malzemeleri, kına malzemeleri için de alternatif süsleme malzemelerine yer veriyor.

Editör: TE Bilişim