Ölen bir kişinin geride bırakmış olduğu her şeye miras adı verilmektedir. Buna sadece para ve mal dahil değildir. Kişinin borcu da miras olarak kabul edilir. Uzmanlık gerektiren bir alandır. Ülkemizde en çok ihtilafın yaşandığı konuların başında gelmektedir. Buna öze bir şekilde hukuk oluşturulmuştur. Eskişehir Miras Avukatı içindeki her türlü davaya bakabilmektedir. Kendisini geliştirmiş ve alanında uzmandır.

Miras Davaları Nelerdir?

Eskişehir Miras Avukatı, bu alana dair davaların tümünde tecrübe sahibidir. Veraset ilamının alınması, profesyonel olduğu konuların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra ölmeden önce vasiyet düzenlenilmesi gerektiği bilinmektedir. Bunu yaparken, hukuk çerçevesinde hareket etmek çok önemlidir. Avukat, sizin ağzınızdan kaleme alarak, yasal sorun çıkarmayacak şekilde bunu düzenleyebilmektedir. Ayrıca vasiyetnamenin iptal edilmesi gibi bir durum da vardır. Burada da yine devreye girecek olan kişi avukattır.

Eskişehir Avukat ile mirasın reddini isteyebilirsiniz. Bunun mahkeme önünde olması gerekmektedir. Bir dava açma zorunluluğu söz konusudur. Bu şekilde süreci tamamlamak, eğer yanınızda bir avukat varsa çok zor olmayacaktır. Miras ve bundan dolayı ortaya çıkan durumların içinde muris muvazaası davası da mevcuttur. Yine Eskişehir'deki avukat ile buna dair süreci başlatmak mümkündür. Avukat olmadan dava açılması pek tavsiye edilen bir durum değildir. Çünkü kanunu ve hukuk içindeki her türlü ayrıntıyı derinlemesine bir şekilde iyi bilmek gerekmektedir.

Editör: TE Bilişim