Yoğun ve stresli iş hayatı ve çevresel faktörler en fazla cinsel hastalıklara neden olduğu için mutluluk çubuğu ameliyatlarında bu yüzden artış gözlenmiştir. Tıp literatüründe penil protezi olarak bilinen ameliyatlar teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha kolay yapılır hale gelmiştir.

 

Mutluluk Çubuğu Ameliyatı Nasıl Yapılır?



Ameliyatlarda üç   yöntemi kullanılır. Bu durum hastanın tercihine göre değişiklik göstermektedir. Hasta devamlı ereksiyon halinde durmasını istiyorsa tek parçalı penil protez ya da mutluluk çubuğu ameliyatı olur. Tek parçalı penil protezler bükülüp, gizlenebilirler. Şayet yarı sertleşme hissetmek istiyorsa yarı sert penil protez uygulaması yapılır. İstediği an şişmesini istiyorsa eğer, üç parçalı şişirilen protezler kullanılmaktadır. Üç parçalı şişirilen protezler iki çeşittir. Biri enine doğru genişleyen, diğeri ise boya doğru şişen protezlerdir. Bu tür ameliyatlarda mutluluk çubuğu fiyatı hastanın istediği proteze göre belirlenir. Ameliyatlarda kullanılan mutluluk çubuğu protezleri hammaddesine ve üretildiği ülkelere göre kalitesinde farklılık gözlenir. En yüksek fiyat en kaliteli malzemeden üretilmiştir. Bunun yanı sıra hastanenin niteliği ve doktorun uzmanlığındaki başarıda ameliyat fiyatlarını etkiler.



Ameliyatların Yan Etkileri Nelerdir?



Ameliyat penis ile karın bölgesinin bulunduğu kısma kesik atılarak yapılır. Anestezi uygulanarak yapılan ameliyat sonunda hasta büyük bir yan etki yaşamaz. En az 2, en fazla 4 hafta kadar penis bölgesinde morarma, ağrı görülebilir. Doktorun verdiği ağrı kesiciler sayesinde bu etkilerde azalma görülür. Operasyon yaklaşık olarak 1 saat sürmektedir. Hasta dört haftanın sonunda doktoru onayladığı takdirde cinsel hayatına geri döner ve sağlıklı bir cinsel ilişki yaşamaya başlar. Takılan protezler cinsel ilişki sırasında orgazmı etkilemez. Hasta istediği şekilde cinsel pozisyonları yapabilir. Protezler hastanın çocuk sahibi olmasına engel değildir. Penis protezler sayesinde istenilen sertleşmeyi sağlar.  Ayrıca hastanın üzerinde belirgin bir şekilde durmaz, gayet doğal bir görünüme sahip olur.



SGK Geçerli midir?



Kullanılan protezler mutluluk çubuğu fiyatı SGK tarafından karşılanmaktadır. Ameliyatın ardından hasta uzun süreli ve güvenilir bir etki yaşamaya başlar. Kullanılan protezlerin %95 etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Ameliyatın şekline ve hastanın profesyonelliğine göre mutluluk çubuğu fiyatı farklılıklar gösterebilir.  12 aylık bir kullanımın ardından memnuniyet oranlarında artma görülmüştür. Daha önce bu ameliyatı olup memnun olan kişilerle konuşarak ve onlardan bilgiler alarak mutluluk çubuğu fiyatı konusunda önceden bir araştırma yapabilirsiniz. 

 

Sertleşme Sorununun Nedenleri?



Erektil disfonksiyon olarak bilinen sertleşme sorunu erkeğin istek olduğu halde cinsel ilişki sırasında yeterli sertliği sağlayamamasıdır. Ereksiyon sorunu tatmin ve mutluluk edici bir cinsel ilişki yaşanmasına engel cinsel bir hastalıktır. Ancak bu hastalık gerek psikolojik gerekse fizyolojik olarak tedavi edilebilen bir sorundur. Sertleşme sorunu yaşayan kişiler çoğunlukla, cinsel ilişkiyi uzun süre devam ettiremez, partneri için yeterli sertliği sağlayamaz ve hiç ereksiyon olmaz. Halk arasında iktidarsızlık olarak da bilinen sertleşme sorunu cinsel ilişki için yeterli olan ereksiyonun sağlanamamasıdır. Eğer, bu tarz belirtiler yaşıyorsanız mutlaka uzman bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Dünyada ve ülkemizde boşanmaların ekonomik sorunların ardından en büyük nedeninin cinsel sorunlar olduğu yapılan istatistiklerde ortaya çıkmıştır. Partnerinizi yeterli cinsel doyuma ulaştırmıyorsanız eğer zaman kaybetmeden uzman bir hekime danışmalısınız. Daha fazla bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim