Özel dikim; kumaşından, düğmesine kadar kişiler tarafından seçilen ve kişilerin anatomik vücut yapısı ile ölçülerine uygun şekilde tasarlanan ürünlerdir. Genellikle özel günler için sıklıkla tercih edilen özel dikim takım elbise, davetlerde, düğünlerde, özel yemeklerde, toplantılarda ve buna benzer daha pek çok organizasyonda tercih edilebilir.

Kıyafetler kişilerin tarzınızı yansıttığı gibi aynı zamanda kişilerin karakterini de ortaya çıkarmak konusunda oldukça güçlüdür. Bu sebeple kıyafet seçimleri konusunda özenle hareket edilmesi gerekir. Özel dikim takip elbiseler, hazır dikim olanlara göre daha uğraştırıcı ve vakit alan bir süreçtir. Ancak elde edilen sonuç oldukça tatmin edici olduğu için kişiler özel günlerinde genellikle özel dikim kıyafetlerden yana seçim yaparlar. Özel dikim takım elbiseler için süreç öncelikle modelin belirlenmesi ile başlar ve ardından modele uygun kumaş seçimi ile devam eder. Kişilerin ten renginin dahi ön planda tutulduğu özel dikim takım elbiseler için süreç her ne kadar uzun sürse de sonuç kusursuz olur. Kişilerin vücut ölçüleri ve anatomik vücut tipleri belirlenerek kişiye özel kalıplar çıkarılır. Bu süreç içerisinde kişiler ile ortak bir çalışma sürdürülmesi daha kaliteli sonuçlar alınmasında etkili olur.  Ardından kalıplara uygun şekilde kumaş kesimi ile sürece devam edilir.

Provalar dikim süreci için önemlidir

Sürecin hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için kişilerin sık sık provaya gitmeleri önemlidir. Dikim aşamasında her parçanın detayı özenle dikilir ve tamamlanması adına çalışmalarına devam edilir. Ismarlama dikim olarak da adlandırılan özel dikim süreci takım elbiseler için yaklaşık olarak 2 hafta kadar sürer. Bu süre bazen uzarken bazen daha kısa da sürebilir. Modelin detayları ve dikim sürecinin koordineli bir şekilde sürdürülmesi süreci etkileyen önemli detaylardandır. Provalar, sürecin aksatılmaması gereken durumlardır. Kesim anından teslimata kadar aralıklı olarak provalara giderek takım elbisenizin ne durumda olduğunuzu görebilirsiniz. Stil sahibi bireylerin özel günler için sıklıkla tercih ettiği özel dikim takım elbise modelleri oldukça geniş olup herkesin tarzına uygun şekilde tasarlanır. Böylelikle kusursuz bir an yaşamak için özel dikim takım elbise tercih edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim