Network marketing, doğrudan satış tekniğinin tavsiye mantığına dayalı bir türüdür. Ürünü alırsınız, kullandıktan sonra memnun kalırsanız tavsiye edersiniz. Bu tavsiyenin birçok reklam modelinden daha çok etkili olduğu görülmüştür. Doğrudan satışta satış mal veya ürünlerin yüz yüze evlerde veyahut ofislerde yani parekende satış sayılmayacak ortamlar dışında satışçı tarafından bilgilendirerek yapılan satış türüdür ve satışçı bunun üzerinden kazanç sağlar. Bir ileri versiyonu olan ağ pazarlama yani çok katlı pazarlamada satışçı hem bireysel olarak sattığı ürünler üzerinden hem de satışçının ekibinden gelen satışlardan kazanç elde etmektedir.

Basit olarak klasik tarz ticaret sisteminde, 50 lira maliyetle üretilen bir ürün önümüze 250 lira çıkıyor. Bunun sebebi ise üretici firma toptancı firmaya sattığında fiyat 80 lira, toptancı firma perakendeciye sattığında ürün 130 lira ve perakendeci, mağaza kirası, işçi ücretleri, depolama, reklam gibi operasyonel maliyeti işin içine katınca ürün 170 lira, son olarak karıyla beraber bize ürün 250 liraya geliyor. Network marketing’de ise sadece bir aracı vardır ve bu aracılar distribütörler olduğu için bu pay distribütörlere belirlenen komisyon planı ile dağıtılır.

Memnuniyet ve tavsiye; Network Marketing’i oluşturan temel iki kelimedir. Memnun kalan tüketici tavsiye eder. Sonuç olarak sürekli talep sağlanmış olur.

Şu anda network marketing‘in dünya üzerindeki finansal büyüklüğü sekiz milyon dolar. Peki bu devasa sektör ile alakalı en doğru bilgileri nereden ve nasıl alacaksınız? Network Marketing’i uygulayan şirketler, network marketing ürünleri, network marketing’de nasıl başarılı olunur gibi pek çok faydalı detaya https://networkokulu.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim