İş alanlarında hijyen koşullarını sağlamak, evlerden çok daha zor olabiliyor. Onlarca çalışanı bulunan bir ofisi hem temiz hem de düzenli tutma noktasında devreye çöp kutusu giriyor. Ofislerde sürekli tüketilen çaylar, bisküvi gibi atıştırmalıklar ve kullanılan kırtasiye malzemelerinin artıkları çalışma masalarının kenarlarında bekletildiğinde ortaya nahoş bir görünüm çıkıyor. Oysa her çalışma masasının yanında bir çöp kutusu bulunduğunda durum çok daha farklı bir hal alıyor.

Sadece hijyen bakımından değil, düzenli ve temiz bir görünüm bakımından da istisnasız her ofiste ideal sayıda çöp kutusu bulunmalı… Çalışanların sağlığını tehlikeye atmamak, ofis düzenini korumak ve aynı zamanda ofiste kötü koku oluşumunu önlemek için olabildiğince kapalı çöp kutusu modelleri tercih edilmelidir. Artık kullanışlı olması bakımından beklentileri fazlasıyla karşılayan onlarca farklı modelde üretilebiliyor.

Geri Dönüşümde Ofislerin Katkısı Çok Önemli!

Aslında çöp kutusu doğayı koruma noktasında da büyük öneme sahip. Doğayı korumak adına başlatılan geri dönüşüm çalışmalarında ofislerin katkısının çok büyük olabileceğini tahmin edebilirsiniz. Çünkü kağıt malzemelerin en çok kullanıldığı alanlar iş sahalarıdır. Bu nedenle geri dönüşüme uygun bir çöp kutusu tercih edildiğinde doğaya olan katkı da çok daha fazla olacaktır.

Kağıt, metal gibi ikili ya da kağıt, metal ve cam gibi üçlü ayrıma sahip çöp kutusu çeşitlerine ulaşmak hiç zor değil. Ofislerde bulundurulması gereken bu ürünler arasında atık torbaları ile birlikte kullanıma uygun olan tasarımlar da mevcut. Pratiklik bakımından çöp kutusu seçimi yaparken bu modellere de yönelebilirsiniz.

Elbette doğru ürün modelinin seçilmesi de yeterli olmuyor. Aynı zamanda temin edilen çöp kutusu ofis çalışanlarının geri dönüşüme katkısı bakımından herkesin kolay ulaşabileceği bir yerde konumlandırılmalıdır. Aksi halde amaca uygun bir seçim yapılmasının faydasından söz edilemez. Kaliteli bir ürün seçildiğinde uzun yıllar kullanılabileceği de dikkate alınmalı!

Ofis malzemelerinde yüksek kalite sunan adresler de bulunuyor. Örneğin www.kaiserkraft.com.tr özellikle geri dönüşüme uygun olan çöp kutularında sık tercih edilen bir adres haline geldi. Kolay kullanılabilen ve ofis dekorasyonuna uygun ürünleri satışa sunuyor.

Editör: TE Bilişim