Çalışma hayatında zamanın önemli bir bölümü ofislerde geçiyor. Bu durumun bir sonucu olarak çalışanlar kendilerini ofisin rahatlığına bırakmaya meyilli olabiliyorve bakımlarını aksatabiliyor. Morhipo MAG ekibi, ofise gitmek için hazırlanırken yapılabilecek saç, makyaj ve cilt bakım önerilerini sunuyor.

Günün büyük bir kısmını ofislerde geçiren çalışanlar bir süre sonra ofis rahatlığına kendini bırakıp bakımlarını aksatabiliyor. Peki yepyeni bir güne başlamanın heyecanını yansıtabilmek için neler yapılabilir? İşte Morhipo MAG ekibinden saç, makyaj ve cilt bakım önerileri.

Gündüz ve gece bakımını atlamayın

Cildiniz için yapmanız gereken iki önemli bakım kuralı var: Gündüz ve gece  yüzünüzü yıkamak ve temizlemek. Sabah yüz temizleyicisine ihtiyacınız yok. Cildinizi suyla yıkayıp nemlendirici ve güneş koruyucu sürmeniz yeterli olacaktır. Makyajınız olmasa bile gece uyumadan önce cildinizi kirden arındırmak için mutlaka temizleyiciyle temizleyin ve ardından kremlerinizi sürün.

Ofis için makyaj alternatifleri

Ofis makyajını her gün farklı ve iddialı şekilde yapmak cildinizi uzun vadede yorup yıpratabilir. Bunun yerine hafif pastel tonlarındaki bir ruj, gözleri daha canlı gösterecek açık renkli farlar ve kapatıcılar, bakışları güçlendirecek maskara kullanmanız yeterli olacaktır. Manikür yaptırmayanlar tırnak parlatıcılarıyla bakımlı ellere kavuşabilir.

Saçlarınızın için öneriler

Saçlarımız ve cildimizin en büyük düşmanı: hava kirliliği. Her gün bakımlı ve temiz saçlarla ofise gitmek istesek de, saçı her gün yıkamak uzun vadede istenilmeyen sonuçlar doğurabilir. Saçlarınızı her gün yıkamak yerine gün aşırı yıkayabilir ve yıkamadığınız günlerde örgü, topuz ya da saç aksesuarları kullanabilirsiniz.

Bilgisayar ekranından cildinizi koruyun

Uzun süre bilgisayar ekranına bakmak göz çevresinde ve ciltte olumsuz etki bırakır. Bu durumun yaşanmaması için özel üretilen bakım kremlerini kullanabilirsiniz. Sürekli kapalı alanda kalmanın verdiği havasızlığı yenmek için sık sık mola verin ve arada bir nemlendiricinizi tazeleyin.

Editör: TE Bilişim