Türkiye Okul Kıyafetleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Erçin, okul alışverişi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Eskişehir’de dört okulda serbest kıyafet uygulamasından vazgeçildiğini ve okul kıyafetine dönüş olduğunu belirten Erçin, “2013 yılında çıkarılan serbest okul kıyafet yasası tamamen geriye döndü. Okul kıyafetsiz bir Türkiye olmuyor. Okullarda güvenlik sorunları çok artıyordu bu şekilde. Disiplin ve öğrencinin motivasyonu bozluyor. Bu yaşanan sorunlar nedeniyle şehrimizde dört okulda eskiden olduğu gibi okul kıyafeti uygulamasına geçildi” dedi.

Sağlıklı kıyafet almaya dikkat edilmeli

Aynı zamanda ERBİR Giyim Mağazasının da İşletmecisi olan Erçin, okul kıyafeti alışverişleri konusunda velilerin son derece bilinçli olduğunun altını çizerek, “Okul kıyafeti alırken sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. İçerisinde kanserojen madde bulunmayan kumaşlar tercih edilmeli. Velilerimiz kumaştaki pamukluluk oranı, kumaşın dikiş kalitesine baksınlar. Alışveriş yaptıkları mağazanın sattığı mallarda garantiyi arasınlar. Bir kıyafette sorun yaşanıyorsa mağaza o ürünü geri almak zorundadır. Tüketici artık bilinçli. Diğer kıyafetlerde sağlık için aranan özellikler okul kıyafetlerinde de aranmalı. Okul kıyafetleri sürekli kullanılan yıkanan ve uzunca bir süre giyilen bir kıyafet. Tüketicilerin bildikleri güvendikleri yerlerden alışveriş yapmalarının avantajı çok. Bu şekilde malda bir sorun olduğu zaman karşısında muhatap buluyor tüketici ve bildiği, her zaman alışveriş yaptığı mağaza malının ve hizmetinin arkasında duruyor. Sezonluk çalışan mağazalar pek tercih edilmiyor. Velilerimiz hassas davranıyor bu konuda da. Çantalar ise iki şekilde. Bir Çin malı diye tabir ettiğimiz çantalar var bir de lisanslı çantalar var. Her zaman lisanslı ürünler tercih edilmeli sağlık açısından” diye konuştu.

Yüzde onluk bir artış var

Okul kıyafetlerinde yüzde onluk bir fiyat artışı olduğunu ifade eden Erçin, “Kumaşlardaki fiyat artışlarından dolayı okul kıyafetlerinde yüzde onluk bir fiyat artışı var. Mümkün mertebe bu artışı yansıtmamaya çalışıyoruz, fiyat artışını belirli bir bazda tutuyoruz, çünkü her velilinin mutlaka alması gereken ürünler bunlar. Gereken kolaylığı her zaman sağlıyoruz”

Editör: TE Bilişim