Kendi ismini taşıyan ve müzik sektöründe 4 yıllık geçmişi bulunan Ömer Ulutaş Müzik Evi işletmecisi sanatçı, müzisyen Ömer Ulutaş ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Ulutaş’a kısa sürede tanınır hale gelmelerinin sebebini sorduk.
 
Bize müzik eviniz hakkında kısa bir bilgi verir misiniz?
Müzik sektörü duygusallık, incelik içeren bir sektör. Bizim sektörümüz diğer sektörlere benzemiyor. ‘Müşteri geldi boş göndermeyelim’ diye düşünemezsiniz. Bu sektörde varsa vardır yoksa yapacak bir şey yok. Her gelene satış yapacağız düşüncemiz olmuyor maalesef. Biz firma olarak, genel prensip olarak istedikleri ürün yelpazesinde mümkün olduğunca hizmet etmeye çalışıyoruz.
 
İnsanlar burada ne bulacaklar?
Ben yıllardır bu sektörde bulunduğum için, yaşamımı geçimimi bu sektörle sağladığım için oldukça profesyonel düşünmeye çalıştım. Ben hep arz edilene göre ürün yelpazemi geliştirdim. Artık gelen müşterilerimizden ‘Bulursak en son sende buluruz’ diye duymaya başladık. Buda bizim için oldukça sevindirici.
İşletmeniz için yatırımlar yapıyorsunuz peki gelecek nesil için ne yapıyorsunuz?
Burada bizim müzik enstrüman kurslarımız var. Özellikle bu işletmeyi açarken olmazsa olmaz diye düşündüğüm bir çalışma idi. Burada 50’ye yakın öğrencimiz var. Gelecek için sanatçı, sanatkar, müzisyen olmak isteyen insanları yetiştiriyoruz. Bizim en güzel yatırımımız da budur. Amacımız, umarsızca sektöre bolca insan yetiştirmek değil. Yetiştirdiğimiz insanları yıllar sonra karşılaştığımızda ‘evet bu müzik evine gitmiştim’ demeleridir. O duyguyu yaşamak güzel bir olay.
Buraya gelen arkadaşları yönlendirmeye çalışıyoruz. ‘bak sen bu işi ilerlet, sende yetenek var’ diyoruz. Ancak bu ‘Allah vergisi’ derler ya herkeste olan bir şey değil. Kendini yetiştirip sonradan bırakanlarda oluyor, buna da üzülüyoruz.
 
İnsanlar müzik evine neden gelmeli?
Ben geçimimi müzikle uğraşarak sağlayan biriyim. Burada ise geleneksel Türk müziği enstrümanları, etnik enstrümanların ve aksesuarlarının olması nedeniyle geliyorlar. Bunda ise buradaki ürünlerin birçoğunda akla yatkın ürünlerin olmasını istediğim için burayı açtım. Para kazanmak kısmını hep ikinci plana atarak hep doğru enstrümanı, doğru aksesuar ve ürünü verebilecek olmamızdan dolayı gelmeliler. Elimizde yok ise bir şeyler satma derdinde olmadığımızı bilmelerini isterim. Benim için önemli olan gelsinler fikir alsınlar, alış veriş yapmasınlar.  İstediği yoksa fikir alsın, elimizde varsa ve aklına yatıyorsa alsın düşüncesindeyim. Gelenlerden ricamız hiç çekinmeden sormalarıdır. Başka mağazalardan, internetten kıyaslayarak sormaları bizim için hiç sorun değil. Önemli olan gerçek ihtiyacı olan şeyi almaları için buraya gelmelerini tavsiye edebilirim.
 
 
Editör: TE Bilişim