Dünya genelinde yaşanan pandemi sebebi ile dünya çapında bir sürü önlem alındı. Biz de Türkiye olarak bu hastalıktan korunmak için çeşitli önlemler aldık ve almaya devam ediyoruz. Özellikle haftanın her günü kalabalık olan ve herkesin zaman geçirmekten keyif aldığı alışveriş merkezlerinde ekstra önlemler alınmaktadır. Üsküdar’ın gözde alışveriş merkezi Nevçarşı Üsküdar sizin için en güvenli ve hijyenik alışveriş deneyimini yaşatmayı hedefliyor.

Alışveriş Merkezlerinin Pandemi Döneminde Aldığı Önlemler :

1 - Maskesi olmayan misafirler diğer misafirleri ve çalışanları riske atmamak adına alışveriş merkezlerine alınmıyor.

2 - Havalandırma sistemlerinin düzenli olarak kontrolü sağlanmakta ve %100 taze hava ile döngü sağlanmaktadır.

3 - Tüm ortak alanlar, mağazalar, yemek yerleri, tuvaletler içinde alerjik maddeler bulunmayan insan dostu dezenfektanlar ile sık sık ve düzenli aralıklarla dezenfekte edilmektedir.

4 - WC’lerde düzenli olarak temizlik yapılmakta ve doluluk oranı sürekli kontrol edilmektedir.

5 - Alışveriş merkezlerinin içerisinde misafir doluluk oranı sürekli kontrol edilmekte ve girişler doluluk oranına göre yapılmaktadır.

6 - Alışveriş merkezlerinin tüm giriş kapılarında misafirlerin ve çalışanların ateş ölçümleri yapılmakta aynı zamanda HES kodu kontrolü sağlanmaktadır.

7 - Asansörler temassız kullanıma göre tasarlanmış, ayak pedalları ile kontrol edilebilir hale getirilmiştir.

8 - Alışveriş merkezlerinin tüm katlarında birden fazla noktaya kolayca ulaşabileceğiniz el dezenfektanları yerleştirilmiştir. 

Alışveriş Merkezine Gelen Misafirlerin Alması Gereken Önlemler :

1 - Misafirler alışveriş merkezine girerken ve alışveriş merkezlerinde bulundukları süre zarfınca ağız ve burunlarını kapatacak şekilde maske takmak zorundadırlar.

2 - Asansörleri sadece hamileler, yaşlılar, engelliler ve bebek arabası olan misafirlerin kullanması gerekmektedir.

3 - Alışveriş merkezlerinde 3 saatten fazla zaman geçirmemeye özen gösterilmelidir.

4 - Mümkün olduğunca asansörleri, mescitleri, ortak dinlenme alanlarını, oto yıkama hizmetini ve vale hizmetini kullanmayın.

5 - Alışveriş merkezinde çokça kullandığınız yürüyen merdiven bantlarını, kapı kollarını, asansör düğmesini ve tırabzanlara dokunulmamaya dikkat edilmeli. Eğer dokunulursa mutlaka eller sabunlu su ile yıkanmalı ve dezenfekte edilmeli.

6 -   Alışveriş merkezlerinde dağıtılan broşür ve kataloglar alınmamalı.

7 - Deneme kabinleri zorunlu olmadıkça kullanılmamalı. Eğer kullanılırsa içeride maske çıkarılmamalı ve 10 dakikadan fazla kabin kullanılmamalı.

8 - WC’lerde bulunan el kurutma makinelerini kullanılmamalı.

9 - Kredi kartı ile ödeme yapılıyorsa temassız ödeme yöntemi misafir ve çalışanlar için daha sağlıklı olacaktır.

Siz de pandemi döneminde güvenli ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamak istiyorsanız www.nevcarsiuskudar.com üzerinden alınan önlemleri inceleyebilir haftaiçi 10.00 ve 20.00 arası Nevçarşı Üsküdar’ı ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim