Kurabiye kokusu, kuşkusuz “yuva”dır, “anne”dir, davetkardır. Kurabiye yemenin mevsimi, sebebi, yeri olmaz. Buradan yola çıkan d.ream Akademi Profesyonel Şefleri, hazırladıkları leziz ‘Pikan Cevizli ve Karamelli Kurabiye’ tarifini bizlerle de paylaştı. Yapımı son derece pratik olan bu kurabiyeleri biz çok beğendik. Sizlere de afiyet olsun!

Karamelli kıtır için malzemeler:

115 gr. toz şeker, 25 gr. Tereyağı, 315 gr. Un, 200 gr. karamel kıtırı, 100 gr. sıvı krema,60 gr. bal

Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı serin ve sprey yağ ya da fırça yardımıyla çok ince bir tabaka sıvı yağ sürün. Sıvı krema ve tuzu küçük bir tavada ısıtın. Bal ve şekeri derin bir tencerede birlikte eritip karamel hazırlayın. Isıttığınız kremayı yavaş ve dikkatlice ilave ederek bir-iki dakika karıştırın. Ateşten alın ve 5 dakika ılıması için bekletin. Tereyağı ilave edip karıştırın. Önceden hazırladığınız yağlı kağıdın üzerine dökün ve oda sıcaklığında bekletin.

Kurabiye için malzemeler:       

310 gr. toz şeker, 190 gr. tuzsuz tereyağ, 175 gr. Yumurta, 3 gr. kabartma tozu, 1 tutam tuz, 200 gr. iri kıyılmış pikan cevizi

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Derin bir kabın içerisinde oda sıcaklığında bekletilmiş, yumuşak kıvamdaki tereyağı ve toz şekeri karıştırın. Yumurtaları ilave ederek karışıma iyice yedirene dek karıştırmaya devam edin. Un, tuz ve kabartma tozunu karıştırarak tereyağ ve yumurtalı karışıma ilave edin. Son olarak da pikan cevizlerini ekleyerek karışıma yedirin.

Hazırladığınız kurabiye hamurunu önceden hazırlanan fırın tepsisine 5 cm aralıklarla ceviz büyüklüğünde toplar yaparak dizin. Üzerlerine hafifçe bastırarak düzleştirin.

Karamel kıtırlarını da üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 °C fırında 5 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ve servisten önce oda sıcaklığında soğuması için dinlendirin.

                                                                                                               

Editör: TE Bilişim