Gelişen teknoloji pırlantanın daha iyi işlenmesine olanak sağlayarak ortaya muhteşem pırlantalar çıkmasını sağlamıştır. Pırlanta fiyatları günümüzde oldukça yüksek olarak kabul ediliyorlar ama hemen hemen her bütçeye uygun pırlanta bulmak mümkün. Bu kadar değerli taşlar olunca da bu iş üzerinden para kazanmak isteyen fırsatçılar doğması da muhtemel oluyor. Günümüzde pırlanta alacaklar özellikle çok dikkat etmelidirler.

Pırlanta nasıl anlaşılır? Kesinlikle almak istedikleri mağazayı ziyaret etmeliler. Online alışveriş yapmaktan mümkün oldukça kaçınmalılar. Değerli olan ürünlerin sahtelerinin çıkması çok uzun sürmez. Kısa sürede çoğalırlar. Bu taklit ürünler neredeyse gerçeklerinden ayırt edilemeyecek kadar iyi yapıldıkları için kandırılmanız da kolay olabilir. Pırlanta nasıl anlaşılır bunun için dikkat etmemiz gereken önemli hususlar ve püf noktalar tabi ki de vardır. Pırlantalar aşırı parlak taşlardır. Onun bu ışıltısı şüphesiz ki gözünüzü alacaktır.

Sahte yani taklit ürünleri ayırt edebilmek için kullanılan yöntemlerden bir tanesi bu parlaklık testidir. Çünkü pırlantaların bu göz alıcı ışıltısı ona özgü kesim tekniklerine ve taşın hatlarına bağlıdır. Bir taklit pırlanta gerçek bir pırlanta kadar çok parlak olmayacaktır. Bu durum gözünüzle dahi ayırt edebileceğiniz bir durumdur. Fakat oldukça iyi yapılmış taklit ürünler pırlantalarda bu parlaklık seviyesi gerçeğe yakın ve insan gözünün ayırt edemeyeceği seviyede olabilir. Pırlantanın maliyeti karat arttıkça büyür.

Peki, nedir bu karat? Karat 0,2 g’a (200 mg) eşit bir kütle birimi olup, elmas gibi değerli taşların ölçümünde kullanılmaktadır. Çıplak gözle bakıldığında hepsi aynı gözükse de her pırlanta farklıdır. Karattan sonra pırlantanın fiyatını belirleyen diğer özelliklere gelirsek bunlar: kesimi, şekil ve karakteri, rengi ve berraklığıdır. Gerçek pırlantanın nasıl anlaşılacağı konusunda https://www.lizaypirlanta.com/pirlanta-tektas-yuzukler sitemizden destek alabilirsiniz

Editör: TE Bilişim