Plywood olarak bilinen yapı malzemesi çoğunlukla kontraplak adıyla anılır. Genel olarak çeşitli işlemlerden geçen plywood en son aşamada kullanılabilir halini alır. Bu aşamalar kontrplak odunun soyma makinelerinde dış kabuklarından ayrıştırılması ile başlar. Daha sonra soyulan malzemeden üç ayrı levha elde edilir. Liflerin birbirine dik olacak biçimde yapıştırılması ile plywood hazırlanmış olur. Söz konusu tabaka çeşitli kaplama levhalardan oluşarak kontrplak olarak isimlendirilir.

İnşaat ve yapı sektöründe geniş yer kaplayan plywood malzeme farklı özellik ve kalite seçeneklerini beraberinde getirir. Çeşitli kullanım alanlarında karşınıza çıkan plywood ile ilgili merak ettiğiniz pek çok detay olabilir. Özellikle plywood fiyatları herkesin dikkat ettiği detaylar arasında yer alır. Genel olarak plywood fiyatları birden farklı özelliğe bağlı olarak değişiklik gösterir. Malzemenin kalitesi, geçtiği işlemler ve daha birçok detay ürün fiyatını doğrudan etkiler. Bunun yanı sıra satın alacağınız plywood miktarı da fiyat konusunda belirleyici olur. Çoklu alımlarda toptan şekilde uygun fiyatlı plywood ürünlerine sahip olabilirsiniz.

Genel olarak satın alacağınız plywood malzemesinin kalınlığına, türüne ve geçirdiği işlemlere bağlı olarak ücretlendirmesi değişiklik gösterir. Buna göre 15 mm bir plywood ile 18 mm plywood aynı fiyata sahip olmayacaktır. Güncel plywood fiyatlarını takip ederek bütçenize uygun ürün seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

Plywood Kullanım Alanları

Genel olarak plywood malzeme günlük hayatın pek çok yerinde karşınıza çıkar. Geniş bir yüzeye sahip olan plywood bu özelliği nedeniyle farklı kullanımlara kolayca uyum sağlar. Yüzey yapısının aksine çok daha dayanıklı ve esnek olmayan bir yapıda olduğu için kaplama gereken durumlar için uygun özellikleri sergiler. Bu nedenle özellikle inşaat alanında ve kalıp gereken ortamlarda sıklıkla kullanılır.

Özellikle inşaat alanlarında beton dökmek için kalıplara ihtiyaç duyulur. Kalıplar için istenilen özellikleri sergilediği için plywood bu alanda sıklıkla tercih edilir. Bunun yanı sıra dış cephe, duvar, taban ve yer kaplamalarında , otomotiv endüstrisinde kamyon, kamyonet, treyler kasalarında ve iç dizaynında, gemi yapımcılığında, küçük teknelerin gövdelerinde, güvertelerinde, taşımacılıkta ve depolamada da plywooda ihtiyaç duyulmaktadır.

Plywood türleri arasından size en uygun ürünü bulmak için https://babayapi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim