Günümüzde profesyonel fotoğraf makineleri, gençler arasında yoğun bir şekilde alınıp satılıyor.

İyi bir eğitim ve sıkı bir pratik ile kısa sürede öğrenilebilen profesyonel fotoğraf makinelerinin popülaritesi, gençler arasında her geçen sene biraz daha artıyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin talep gösterdiği bu aygıtların ikinci el piyasası da hareketli bir dönem geçiriyor.

Eskişehir’de, fotoğraf makinesi alım-satımı yapan bir işletmeyi yöneten Osman Kozan, gençlerin DSLR makinelere olan bu ilgisini, artan sanatsal düşkünlüğe bağladı. Son dönemdeki satışların tamamen gençlere kaydığını vurgulayan Kozan, “Güncel telefonlar çok iyi fotoğraf çekseler bile başarılı bir profesyonel fotoğraf makinesi kadar etki oluşturamıyorlar. Gençlerin de sanata olan düşkünlüğü arttığı için bu makinelere ilgi daha da çok büyüyor” şeklinde konuştu.

“Baharda satarız, sonbaharda alırız”

Profesyonel fotoğraf makinelerinde dönem dönem satışların arttığını bazen de düştüğünü belirten Osman Kozan, bahar aylarını çok yoğun geçirdiklerini söyledi. Bu durumun oluşmasında ekonomik faktörlerin ön planda olduğunu kaydeden Kozan, “Bahar aylarında daha fazla satarız, ama sonbaharda genellikle makine alırız. Ekonomik bu konuda belirleyici oluyor tabii ki. Bahar ayında fotoğraf çekme aşkı arttığı için gençler bu makinelere yöneliyor. Aslında sonbahar ve kış ayları da bunun için harika bir dönem ancak ekonomik durumlar baskın geliyor” ifadelerini kullandı.

“2 bin 500 liralık bir makineyi bin 700 liraya alabilirsiniz”

İkinci el profesyonel fotoğraf makinesi sahibi olmayı düşünen vatandaşlara da güncel fiyatlar hakkında bilgi veren Kozan, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Sıfır fiyatı 2 bin 500 lira olan bir makineyi ikinci el piyasasında bin 700-bin 800 liraya alabilirler. İçerisinde garantisi de var bunun. İnsanların bu aygıtları araştırarak alması gerekir. Biz ikinci el alım-satımı yapan işletmeler olarak zaten titiz bir şekilde bunları inceliyoruz. Kesinlikle müşterilerimizden şuana kadar kötü bir geri dönüş almadık.“

Editör: TE Bilişim