REW İstanbul 2018’de, çevre teknolojileri, geri dönüşüm ve atık yönetimi ile iş sağlığı ve güvenliği konuşulacak.

Tarsus Group bünyesindeki İFO Fuarcılık tarafından, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle 15-17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul’da, sektörel yeniliklerin yanı sıra, geleneksel hale gelen konferanslar da olacak. Fuarın konferans programı kapsamında, Bakanlık yetkilileri “Ambalaj atıklarının yönetimi”, “Maden atıklarının yönetimi”, “2023’e doğru sıfır atık”, “Toprak kirliliğinin kontrolü ve kirlenmiş sahalar bilgi kontrolü” ile “Türkiye’de atıksu yönetimi” başlıklı özel oturumlar düzenleyecek. İş Güvenliği Uzmanları Derneği İSGDER’in iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin bir dizi sunuma da ev sahipliği yapacak REW İstanbul’da, TÜDAM Değerlendirilebilir Atık Malzemeler Sanayicileri Derneği ise “Ulusal Atık Yönetimi Stratejisi Sempozyumu” düzenleyecek.

14. Uluslararası REW İstanbul, sergilenen teknolojilerin yanı sıra geleneksel konferans programıyla da sektörlerin nabzını tutmaya devam edecek. Program kapsamında T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ambalaj Atıkları Yönetimi Şube Müdürlüğü, Maden Atıkları Yönetimi Şube Müdürlüğü ve Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü uzmanlarınca düzenlenecek oturumlarda ana gündem “atıkların yönetimi” olacak.

SEMPOZYUM REW İSTANBUL’DA DÜZENLENİYOR!

TÜDAM Değerlendirilebilir Atık Malzemeler Sanayicileri Derneği, REW İstanbul’un ev sahipliğinde, 16 Şubat Cuma günü “Ulusal Atık Yönetimi Stratejisi Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Türkiye ve Dünya atık stratejilerinin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen sempozyuma, BIR (Bureau of International Recycling – Uluslararası Geri Bönüşüm Bürosu), Ekonomi Bakanlığı İthalat, İhracat Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Dairesi ile Rekabet Kurumu yetkilileri katılacak.

En çok iş kazasının yaşandığı inşaatlardaki çalışan sağlığı ve güvenliği konulu seminerler de REW İstanbul 2018’de!

İstatistiklere göre inşaat sektörü, Türkiye’de iş kazalarının en çok yaşandığı alan olurken, şantiyelerde yaşanan üzücü olaylar içinde başı ise “yüksekten düşme” çekiyor. Uluslararası REW İstanbul 2018’in üç gün sürecek İSGDER Konferanslarında uzmanlar, “İnşaatlarda Yapım ve İşletme Aşamasında Sağlık ve Güvenlik”, İnşaatlarda Yüksekte Çalışma Yönetimi”, “Büyük Ölçekli Şantiyelerde Acil Durum Yönetimi” ve “İnşaatlarda Çalışanların Bilgi Düzeylerinin İrdelenmesi” konularına dair sunumlar gerçekleştirecek.

KAZALARA KARŞI BASİT ÖNLEMLER ANLATILACAK

Gündelik yaşamda sık karşılaşılan kazalar ve bunlara karşı alınabilecek basit tedbirler, trafik kazalarının önlenmesine yönelik model önerileri, yürüyen merdiven kazaları gibi geneli ilgilendiren konuların yanı sıra “Tehlikeli Madde Taşımacılığı”, “Kimyasalların Güvenli Kullanımı” ve “Patlamadan Korunma” gibi spesifik başlıkların da tartışılacağı İSGDER konferanslarında ayrıca iş sağlığı ve güvenliğine yönelik sektörel sunumlar olacak. Bu kapsamda; “İSG Yazılımında Yeni Yaklaşımlar”, “İş Ekipmanlarında Periyodik Kontrol Esasları”, “Kimyasalların Güvenli Kullanımı”, “İş Güvenliğinde Farkındalığın Önemi ve Davranış Odaklı İş Güvenliğinde Örnek Uygulamalar”, “Eğitimde Yeni Yaklaşım Yaratıcı Drama ile Atölye Çalışması”, “Zaman Yönetimi”, “İpin Ucu”, “Mesleki Sorumluluk Sigortasının Kapsamı”, “Uçak Bakım ve Onarımlarında İSG Uygulamaları”, “İşçi & İş Veren İkna Yöntemleri” gibi başlıklar konuşulacak.

14. Uluslararası REW İstanbul 2018’i ve konferans programını ücretsiz takip etmek isteyenler online fuar davetiyesi için www.rewistanbul.com adresini ziyaret edebilirler.

Editör: TE Bilişim