Ripple ise bir şirket bünyesinde yer alır ve denetimi yapılır.  Transfer işlemleri için kesilen komisyon ücretleri konusunda Ripple, diğer kripto para birimlerine fark atmış konumda bulunur. Ripple'da bir saniyede bin beş yüz işlem yapılabilme niteliği vardır. Ancak belirtilmiş olan bu sayı ve ripple kaç tl, sorusu zaman içinde değişiklik gösterebilir.

Ripple'ınçeşitli avantajı bulunur ve sağladığı bu avantajlardan dolayı kişiler güvenli bir şekilde Ripple kullanırlar.  Ripple, varlık ve para transferlerinde blok zincir teknolojisini kullanır ve bunun açıklaması ise oldukça düşük maliyetlerde ve kısa sürelerde uluslararası gönderim olanağı sunmasıdır.

Ripple’ınİşlevleri

Piyasa değerinin en yüksek üçüncü kripto parası olarak nitelendirilen Ripple XRP, işlem hacmi bakımından oldukça yüksektir. Bu durum ise çok sayıda borsada işlem sağlanmasınasebebiyet verir. Bunun yanında erişilebilirlik anlamında da herhangi bir zorluk yaratmaz. Büyük ödeme sistemleri sağlayıcı firmalar ve bankalar ile birlikteyapılmış olan sözleşmeler yardımıyla değerini her geçen gün daha fazla artırarak belirler.

Merkezi bulunmayankripto para değerleri ile bir karşılaştırma yapıldığı zaman, bu kripto para değerlerinin aksine değer anlamında kar eden bir şirketin arkasında yer alması Ripple'ıpopüler olan farklı kripto para değerlerinden ayırıcı bir unsur olarak nitelendirilmesini sağlar. Ripple ile ilgili detaylı bilgiye Cointralsitesinden ulaşabilirsiniz.

Ripple Güvenli Midir?

Ripple, finansal işlemlerin gerçekleştirilmesi konusunda hem kripto para birimi hem de dijital ödeme ağı şeklindebir yön izleyen teknolojidir. Nihai olarak sınır ötesi transfer işlemlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefler. Ripple, genel itibariyle dijital ödeme ağı ve protokolü ile tanınan bir teknoloji olmasının yanı sıra kendi kripto para birimi XRP'ye de sahiptir. Bu anlamdaxrp kaç tl, sorularının cevaba ulaştırılması için güncel olarak takip edilmesi gerekir.

Rippleşirketinismi olup, Xrpşirket tarafından kullanılanı kriptoparanın ismidir.Rippleşirketi kurmadan önceyüz milyar adet XRP üretimi gerçekleştirilmiştir. Rippleşirketinin kurulmasının ardından büyük bir kısmı şirkete hediye edilip daha fazla üretilmemesine karar verilmiştir. Ripple ile ilgili detaylı bilgiye Cointralsitesinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://cointral.com/tr/1-ripple-kac-tl/

Editör: TE Bilişim