Köpeklerde potansiyel zararlardan korumak için öncelikle Rottweiler'inizi nasil egiteceginizi bilmeniz gerekir. Bir Rottweiler köpeginin sahibi olarak, köpegin egitiminden siz sorumlusunuz. Günlerinizi güvenle geçirebilmeniz için köpeginizin itaatkar, güvende ve mutlu kalmasini saglamak için elinizden gelen her seyi yapmalisiniz.
Köpegi Egitiminde Yasin Önemi
Bir köpegi egitmenin en iyi yolu, çok küçük yaslardan itibaren uygun sekilde egitildiginden emin olmaktir. Bu, onu itaat siniflarina kaydettirmeniz ve yeni numaralar ve komutlar ögrenebilecegi Rottweiler egitim seminerlerine katilmaniz gerektigi anlamina gelir. Ayrica, düzgün bir sekilde büyüdügünden ve gelistiginden ve hiçbir davranis problemi olmadigindan emin olmak için veteriner hekimi tarafindan düzenli kontrollere götürülmesi gerektigini de unutmayin.
Rottweiler Cinsi Köpegin Özelligini Iyi Tanimak
Sahibinin ayrica Rottweiler'larin birçok kisilik özelligine sahip oldugunu da anlamasi gerekiyor. Dogalari geregi rekabetçidirler ve tehdit edildiklerinde havlarlar ve hirlarlar. Bir ailenin çocuklari varsa, bu davranisin kabul edilemez oldugunu ve hayvana asla dokunmamalari veya dokunmaya çalismamalari gerektigini onlara bildirmeniz gerekecektir. Ayrica çocuklarla çalismak ve kimin sorumlu oldugunu belirlemek için zaman ayirmaniz gerekir. Bu tür köpeklerin ile
sokak köpeği eğitimi gibi tam sinifi belli olmayan köpekler arasinda hem irk hem de karakter anlaminda epey fark oldugundan egitimleri de farklidir.
Diger Köpeklerden Ayirt Eden Ilgi Çeken Rottweiler
Rottweiler baslangiçta sahiplerini savasta korumayi amaçlasa da, hala siddetli koruyucular ve saldiri köpekleri olarak biliniyorlar. Bu özellik, onlari sahip olunmasi ve yetistirilmesi için bu kadar ilgi çekici bir köpek yapan seydir. Bu bekçi köpegi görevini üstlenmeyi düsünüyorsaniz, atilmasi gereken bazi temel adimlar oldugunu bilmelisiniz. Öncelikle, ailenizi ve mülkünüzü uygun sekilde korumanin çok zaman ve çaba gerektirecegini anlamalisiniz.
Rottweiler Cinsi Köpegin Tarihçesi
Rottweiler'lar yüzyillar boyunca savas köpekleri olarak yetistirilmis olsalar da, onlari egitmek hizli bir süreç degildir. Onlari nasil dogru bir sekilde kontrol edeceginizi, onlari nasil egiteceginizi ve birçok farkli egitim teknigini anlamaniz gerekecek. Bu biraz zaman ve sabir gerektirecek, ancak sonuçlar çabaya deger.
Rottweiler Egitimini Ögrenmek
Rottweiler koruma egitiminin nasil olmasi gerektigini ögrenmenin anahtari, mümkün oldugunca erken baslamaktir. Köpeginizin zaten iyi egitilmis olmasini beklememeniz gerekse de, olabildigince erken baslayarak onu daha uygun bir aday yapabilirsiniz. Yeni bir sahipseniz, temel komutlari ve teknikleri kapsayan resmi bir kurs almalisiniz. Köpeginizin bakimini ve egitim tekniklerini dogru sekilde ögrenmenize yardimci oldugu için her zaman resmi bir egitim kursu önerilir. Hauseofistanbul köpek egitimi olarak uzman kadrosuyla sokak köpegi egitimi dahil olmak üzere birçok köpek egitiminde basariya imza atmistir. bunun yani sira
Toy poodle köpek eğitimi ile K9 köpek egitimi de veriyor.
Rottweiler Egitimi Baslangicinda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Rottweiler egitimine basladiginizda, ögreneceginiz ilk sey köpeginizi nasil kontrol edeceginizdir. Ailenizi korumak için, onlarin zarar görmesini nasil önleyeceginizi ögrenmeniz ve sonra onlari emirlerinizi yerine getirmeye geri getirmeniz gerekecek. Buna yürüme, durma ve daire seklinde dönme dahildir. Köpeginiz nasil itaatkar olunacagini ögrendikten sonra, itaatini övgü ve davranislarla pekistirmeniz gerekecektir.
Dogru Bir Egitmen Seçmek
Rottweiler egitim kurslarina bakarken, temel bilgileri kapsayan birini bulmak önemlidir. Tüm Rottweiler'lar esit yaratilmamistir, bu nedenle kursunuzun köpeginizin sahip olabilecegi özellikleri kapsadigindan emin olun. Mesela sadece sokak köpegi egitimi veren egitmenler gibi. Bekçi köpeklerin sahiplerini ve mallarini korumak için her zaman itaatkar, saygili ve sahiplerine karsi koruyucu olmalari gerektigini unutmayin. Köpeginizi nasil dogru sekilde egiteceginizi ögretmek için birçok farkli Rottweiler egitim sinifi vardir. Sirf sizi korumak için bir köpek bakicisi tutuyor olmaniz, köpeginizi egitmeyi unutmaniz gerektigi anlamina gelmez. Koruma köpekleri ve polis köpekleri için geçerli olan ayni kurallar Toy poodle köpek egitimi, bekçi köpekleri için de geçerlidir.
k9 köpek eğitimi de sarttir.

Editör: TE Bilişim