Rust bilgisayar oyunları piyasasında tanıdık ismi Facepunch Studios tarafından piyasaya sürülmektedir. Uzun zamandır Valve'ın oyun platformu olan Steam'in en çok satan oyunları arasında üst sıralarda yer almaktadır. Rust yine uzun zamandır satış rakamları konusunda DayZ ile kıyasıya bir mücadele veriyor.

 Asıl tuhaf olan ise hem DayZ, hem de Rust henüz alfa aşamasında olan oyunlar arasında yer alıyor. Ancak Steam'in en çok satılan ve en çok oynanan oyunları arasında üst sıralarda yer alıyorlar. Şu an için Rust'ın Steam üzerinde satış fiyatı 19.99 dolar. Büyük bir ihtimalle oyunun fiyatı ilerleyen zamanlarda aşağı çekilmeyecektir. Tabi ki ilerleyen zamanlarda özel indirimler olabilir.

Rust fiyatları birçok sitede farklı olabilmektedir. Rust satın al işlemlerini yapabilmeniz için birçok siteye göz atmanızı tavsiye ederim.

Rust Nasıl Bir Oyun?

 Rust’a genel açıdan baktığımızda oyunu Minecraft'a biraz benzetebiliriz. Oyunun yapımcıları da oyunu anlatırken hayatta kalma temalı bir oyun tıpkı DayZ, Minecraft ve Stalker gibi ifadeleri ile bu durumu kabul ediyor. Rust oyununa doğanın ortasında tek başınıza elinizde bir taş, meşale ve sağlık paketi ile başlıyorsunuz. Sonrasında ise çalışmalarınızla medeniyet basamaklarında teker teker ilerliyorsunuz. İlk olarak kendinize taştan bir balta yapıyor ve avlanıyorsunuz. Daha sonrasında yay yapabiliyor ve daha ileride kendinize gelişmiş silahları yapabiliyorsunuz.

Rust Nasıl Oynanır?

 Rust oyununa başladığınızda elinizde yalnızca bir taş oluyor. Sizin ise oyunda yapmanız gereken ilk şey odun ve taş elde etmek. Kazandığınız odun ve taşları kullanarak kendinize taştan yapılmış bir balta yapmanız gerekiyor. Böylece elinizde ki taştan daha kuvvetli bir silaha sahip olmuş oluyorsunuz. Bu taştan balta ile yabani hayvanları daha hızlı avlayabilirsiniz. Ayrıca çok daha hızlı bir şekilde odun ve taş elde edebilirsiniz. Bundan dolayı oyuna başlayınca ilk yapmanız gereken şey kesinlikle taştan bir balta yapmak olmalı.

 Sonrasında çevrenizi biraz aramalı ve farklı kaynaklar elde etmelisiniz. Çevrenizde tavuk ve geyik gibi hayvanlar varsa bu hayvanları avlamalı ve yemeğe ulaşmalısınız. Hayvanlardan yemek ihtiyacınız dışında deri ve kemik çıkmaktadır. Deriyi kullanarak ilerleyen zamanlarda kıyafet, ok ve yay gibi araç gereçler yapabilirsiniz. Daha sonrasında ise pek bilinmeyen bir yere barınak inşa etmeniz lazım. Fakat unutmayın barınağınızı mümkün olduğu kadar gizli bir yere inşa etmeniz gerekiyor. Yoksa diğer oyuncular barınağınızı bulabilir ve barınağı yıkarak tüm sahip olduğunuz araç ve gereçleri alabilirler.

 Sistem Gereksinimleri Neler Olacak?

 Rust, hayatta kalma oyunlarının içerisinde en popüler olanlardan biri. Bu oyunun tek bir kuralı var o da hayatta kalmak. Tabi ki bunu yapmak için Rust'ta rakiplerinizle mücadele edeceğiniz gibi açlık, susuzluk ve soğuk gibi bir çok engelle de mücadele etmeniz gerekiyor. Tüm bu durumları başarıyla yapabilmeniz için bilgisayarınızın sistemler de belli bir seviyenin üzerinde olması gerekiyor. Peki, Rust sistem gereksinimleri nelerdir?

 Rust oynayabilmeniz için gereken minimum sistem gereksinimleri:

 64-bit işlemci ve işletim sistemi

 İşletim Sistemi: Windows 7 64bit

 İşlemci: Intel Core i7-3770 / AMD FX-9590 veya daha gelişmiş seviye bir işlemci

 Bellek: 8 GB RAM

 Ekran Kartı: GTX 670 2GB / AMD minimum olmalı

 DirectX: Sürüm 11

 Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı

 Depolama: 10 GB kullanılabilir alan

 Herhangi bir takılma donma ve benzeri sıkıntı yaşamamanız için tavsiye edilen ideal sistem gereksinimleri:

 64-bit işlemci ve işletim sistemi

 İşletim Sistemi: Windows 10 64bit

 İşlemci: Intel Core i7-4690K / AMD Ryzen 5 1600

 Bellek: 16 GB RAM

 Ekran Kartı: GTX 980 / AMD R9 Fury

 DirectX: Sürüm 12

 Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı

 Depolama: 12 GB kullanılabilir alan

Editör: TE Bilişim