Günümüzde saç dökülmesi erkek ya da kadın fark etmeksizin herkesin korkulu rüyası haline gelmiştir. Saç, dış görünüşe doğrudan etki ettiği için kişiler bazen özgüven sorunları yaşayabilmektedir. Bu yüzden saç ekim fiyatları ve nasıl yapıldığı merak konusu haline gelmiştir.

Saçları olmayan kişiler kendilerinin yaşlarından daha olgun durduklarını çok sık duyarlar. Bu durum can sıkıcı bir hal alabilir. Çoğu insan ise saçsız insanların estetik açıdan kötü olduğunu düşünür. Bu gibi durumlar saç ekimi sektörünü ortaya çıkarmıştır. Uzman hekimler, estetik açıdan insanlara daha iyi bir görünüm vaat etmişlerdir.

Saç ektirmek isteyen insanların bu ihtiyaçlarını karşılamak için sektör hızla gelişmiş büyük kitlelere hizmet vermeye devam etmektedir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, alanında uzman kişilerce yapılır. Saç ekimi; kellik problemi yaşayan insanların ense saç köklerinden alınan saç köklerinin kellik yaşanan bölgeye nakil işlemi ile gerçekleştirilir. Bu tip operasyonlar için kel olmanıza gerek yoktur. Saçlarınız çok dökülüyorsa veya seyrelmeler başladıysa da bu işlemi yaptırmak mümkündür. Saç ekim fiyatları hastane ve doktora göre değişkenlik gösterebilir.

Tamamen uzmanları tarafından yapılan saç ekim işleminde bir daha saç dökülmesi yaşanmaz. 6 ay gibi kısa bir sürede gür saçlara sahip olmanız ise mümkündür.

Saç Ekimini Kim Yapar?

Saç ekimi, hassas bir operasyon gerektirmektedir. Bu operasyonlar, ameliyat ortamında alanında uzman hekimler tarafından yapılır. Operasyonlar ameliyathanede gerçekleştirilir.  Saç ekimi alanında uzman olan bir ekip tarafından yapılması zorunlu olan bir operasyondur!

Saç ekim işi büyük bir incelikle yapılmaktadır. Eğer hassas bir ameliyat olmazsa kişinin dış görüntüsünde olumsuz etkiler yaratabilir. Geri dönüşü zor olan bu olumsuz etkiler bazen saç ekim işleminden sonra düzeltilebilir fakat her zaman düzeltilmesinin garantisi yoktur. Bu durumun hassasiyetine dayanarak uzman hekimler titizlikle ameliyatlarını yaparlar.

Alerjisi olanlar, kanser hastaları, şeker hastaları saç ekimi yaptırmadan önce mutlaka doktorları ile görüşmeli, gerekli tetkiklerden geçtikten sonra ekim işlemi uygunsa yapılmalıdır. Saç ekim fiyatları için titiz bir çalışma yürüten hastanelere ve alanında uzman hekimlere başvuru yapılmalıdır.


 

Editör: TE Bilişim