Kuruyemişler, doğanın bize iyi şeylerin küçük paketler halinde geldiğini gösterme şeklidir. Ufacık bir lokma büyüklüğündeki bu yiyecekler; kalp için sağlıklı yağlar, protein, vitaminler ve minerallerle doludur.

Tabii ki bu iyi yiyeceklerden çok fazla şey ancak kuruyemişler yağ ve kalori açısından da doygun olduklarını unutmamakta fayda var, bu yüzden bir avuç dolusu kuruyemiş sizi akşam yemeğine kadar tok tutabilirken fazlası ise diyetinizi bozmaya aday olabilir. Kuruyemişler tek başlarına sağlıklı bir seçim olmasına rağmen, şekerli veya tuzlu karışımlarla eşleştirildiğinde, herhangi bir diyet için zararlı olabilirler. Toptan kuruyemiş alışverişi yaparak en sağlıklı kuruyemişlere toptan fiyatlar ile marketlerden çok daha ucuz şekilde ulaşabilir, ayağınıza kadar gelecek olan paketleri perakende market ve bakkallarda satışa çıkarabilirsiniz.

Sizler için farklı kuruyemiş çeşitlerinin sağlık bakımından olumlu etkilerini derledik.

Diyetiniz için En İyi Kuruyemişler

Badem, Kaju Fıstığı, Antep Fıstığı

Tüm kuruyemişler, tane başına kalori bakımından yaklaşık olarak eşittir ve ılımlı olarak, her diyet için sağlıklı yiyeceklerdir. Beslenme ve Diyetetik Akademisi'nin sözcüsü Judy Caplan, “Omega-3 yağ asitleri, protein ve lif karışımı, kendinizi tam olarak hissetmenize ve iştahınızı bastırmanıza yardımcı olacaktır” diyor.

En düşük kalorili kuruyemiş bademdir. Yağda paketlenmiş veya kavrulmuş kuruyemişlerden kaçının; bunun yerine, onları çiğ veya kuru kavrulmuş yemek en iyisidir diyor Caplan. Kavrulmuş kuruyemişler hidrojene edilmiş veya omega-6 sağlıksız yağlarda ısıtılmış olabilir, ya da besinlerini yok edebilecek yüksek sıcaklıklara sahip olabilir.

Kuruyemiş Borsası ile online toptan kuruyemiş alışverişi yapmanız artık çok kolay! En ucuz fiyat garantisi ve hızlı kargo özellikleri ile rakiplerinden ayrılan Kuruyemiş Borsası, toptan kuruyemiş alımları için siparişlerinizi bekliyor.

Kalbiniz için En Sağlıklı Kuruyemişler

Ceviz

Araştırmalar, cevizin kalp ritim bozukluklarına yardımcı olabileceğini ve 2006'da yapılan bir İspanyol çalışmasında cevizlerin yağlı bir yemek yedikten sonra atardamarlardaki iltihabı ve oksidasyonun azaltılmasında zeytinyağı kadar etkili olduğunu öne sürdü. Bu çalışmanın yazarları, cevizin yararlarından faydalanabilmek için günde sekiz ceviz yemeyi tavsiye ettiler.

Toptan ceviz fiyatlarını incelemek için Kuruyemiş Borsası’nı ziyaret edebilir, bu faydalı besin ile ilgili hem daha fazla bilgi edinebilir, hem de farklı kuruyemiş çeşitleri ile bu sağlıklı atıştırmalıklara uygun fiyatlar ile ulaşabilirsiniz.

Beyin için En Faydalı Kuruyemişler

Yer fıstığı

Teknik olarak baklagiller genellikle kuruyemiş olarak adlandırılır, yer fıstığı ise float açısından yüksektir. Bu, beyin gelişimi için bilişsel gerilemeye karşı korunabilen bir mineraldir. Aynı zamanda yer fıstığı folat almak isteyen vejetaryenler için mükemmel bir seçim ve vejetaryenler, doğmamış bebeklerini doğum kusurlarından korumak için folat ihtiyaçlarını bu şekilde karşılamalılar, diyor Caplan. Çoğu diğer kuruyemiş gibi, yerfıstığı da beyin için oldukça faydalı olan sağlıklı yağlar ve E vitaminiyle dolu. Bir avuç fıstık (yaklaşık 28 kaplanmamış fıstık) yaklaşık 170 kalori, 7 gram protein ve 14 gram yağ içerir.

Hastalıkları Önlemek için En İyi Kuruyemişler

Badem

Kalorilerde nispeten düşük olan bademler, diğer besinlerden daha fazla kalsine sahiptir ve bu da genel sağlık için onu harika bir yiyecek haline getirir. Ayrıca, lif ve E vitamini açısından zengindirler; bu, tehlikeli inflamasyon ve akciğer kanseri ve yaşa bağlı bilişsel gerileme gibi olası sağlık durumlarıyla savaşmaya yardımcı olan bir antioksidandır.

Çok yönlü oldukları için, bademler genellikle kuruyemiş yiyenler arasında bir favoridir. Bu kuruyemişleri çiğ, kızarmış, şeritli veya çeşitli tatlarla kaplanmış olarak satın alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim