Saç yapısı birçok dış faktörden etkilenir. Oluşan zararı engellemek için güçlü bir destek gerektiğinde selyum şampuan,  ideal sonuçlar veren bir içerikle karşımıza çıkar. Kökten uca saç yapısını onaran etkisiyle istediğiniz sonuca kısa sürede ulaşabilirsiniz.   

Saçlar Neden Kepeklenir?

Kepeklenme sorunu çok sık rastlanan bir durumdur ve genelde kaşıntıyla beraber kendini gösterir. Saçların dip bölümünde rahatsız edici bir his uyandıran bu sorun, gerekli önlemler alınmazsa daha da kötü görüntüye neden olabilir. Bu noktada kepeklerin neden oluştuğunu bilerek hareket etmek ve buna göre ürünler kullanmak son derece önemlidir.  Saç diplerindeki kepek ve kaşıntı şunlardan dolayı olabilir:

  • Dengesiz beslenme
  • Aşırı stres
  • Saçtaki deri mantarları
  • Parazitler
  • pH dengesinde görülen düzensizlikler
  • Sıcak su nedeniyle saç derisinin kuruması gibi etkenler sıralanabilir.

Saç Diplerini Sağlıklı Tutmak

Saç diplerinizin sağlıklı olması, tüm kaşıntı ve kepek sorunlarının önüne geçmek için en önemli kuraldır. Bunu yapmak için kullandığınız selyum şampuan, deri tahrişleri için ideal çözüm sunacaktır.

 Kaşıntıyı Gideren Önlemler Alın

Saç kaşıntılarını engellemek için temelden sorunu yok eden çözümlere başvurabilirsiniz.

  • Düzenli beslenmek   
  • Balık, keten tohumu, zeytinyağı gibi besinlere öncelik tanımak
  • Çinko ve diğer mineralleri tam almaya çalışmak
  • Ilık veya ılıktan biraz sıcak duş almak
  • Yeterli protein tüketmek
  • Yüksek ısılı fön ve şekillendiricileri az kullanmak
  • Çok sık boya değiştirmemek
  • Bol su içmek, saç diplerinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilir.

Selyum Şampuan Hangi Saçlara Uygun?

Her saçın farklı bir yapısı vardır, ancak selyum şampuan kullanmak için özellikle bir kriter yoktur.  Aşırı yağlı saçlar, kuru, kepekli saçlar, kabuklanan saçlar bu şampuanı uygulayabilir. Ancak uygulama miktarı gibi detaylara önem vermek gerekir.  Saç diplerinizin durumuna göre bir kullanım rutini belirleyebilirsiniz. İyileşme aşamalarıyla beraber azaltabilir ya da sabit tutabilirsiniz.

Onarıcı Etki

Selyum şampuanın en önemli etkisi saç diplerini güçlü bir şekilde onarmasıdır. Saç derisi zamanla ölür ve yeni deri oluşurken eski deri atılır. Selyum şampuanda yer alan heramidindizotiyonat ve selenyum sülfit bileşeni kuruluk sorununu kökünden yok eder. Ayrıca uzun süreli hijyen sayesinde ölü derinin oluşmasını da yavaşlatır. Kaşıntı sorunlarını da engelleyerek, derinizin nefes almasını sağlar.

 Selyum Şampuan Nasıl Kullanılmalı?

 Selyum şampuanın kullanımı normal şampuan gibidir. 2-3 defa köpürtülüp bir süre bekletilir ve sonra da iyice durulanır. Kullanımda aşırı sıcak sudan kaçınmak gerekir. Ayrıca her gün kullanılmamalı,

Her Markadaki Selyum Şampuan Türleri Aynı Mı?

Selyum şampuan, kepek önleyici olması ve kaşıntıları azaltması nedeniyle öne çıkan özelliğe sahiptir. Ancak şampuanın formülünü oluşturan bileşenlerde markadan markaya göre farklılıklar olabilir.  Örneğin bir üründe bitkisel özlere daha fazla yer verilirken diğerinde daha az olabilmektedir. Bazı hallerde marka ve ürünün ekstra patentli niteliği de devreye girebilir.  Ancak her şekilde en önemli olan konu, doğru ürünü doğru zamanlama ile kullanmak ve önleyici durumları mutlaka uygulamaktır. Birçok kişi şampuan kullanımı sonrasında sıcak su, şekillendirici gibi önlemler almadığı için yeniden kepek ve kaşıntı sorunlarıyla uğraşmaktadır. Bu nedenle şampuana ek olarak günlük hayatınızda bazı detaylara dikkat edilmesi kritik bir konudur.

Marka Seçerken Ne Yapmalı?

Hangi marka alacağınızı düşünüyorsanız, öncesinde marka ve içerik araştırması yapmak daha iyi sonuç almanızı sağlar. Ayrıca saç diplerinizin ve derinizin hassasiyet göstermediği bitkisel özlere de odaklanabilirsiniz.  Selyum şampuan üreten firmaların kendi siteleri üzerinden daha fazla ayrıntıya da ulaşabilirsiniz.  Bu şekilde doğrudan kaynaktan bilgi edinme fırsatınız olacaktır.

Editör: TE Bilişim