Boyanan bir binanın üstünde ki boyayı en iyi şekilde gösterebilmesi için sıvanın her noktaya eşit bir şekilde yayılmış ve belirli bir incelikte uygulanması gerekmektedir. Bunun yanında sıvanın binayı koruma özelliği olduğu için betona en doğru şekilde yayılmalıdır. Bu işlem yapılırken ustalara en çok yardımcı olan şey ano çıtalarıdır. Bu çıtalar ip ya da mastar yardımıyla terazilenip duvara sabitlenerek ustalara rehber olur. Sıva altı ano profili olduğu gibi sadece rehberlik edip daha sonra sökülen çeşitleri de bulunmaktadır.  Alüminyumdan yapılan bu profiller farklı milimetrik ölçülerde olabilmektedir.

Profilin Uygulanması ve Avantajları

Sıvanın mükemmel bir şekilde uygulanmasını sağlayan sıva altı ano profili tamamen duvarın büyüklüne ve uzunluğuna göre uygulanmaktadır. Genelde bu profillerin arasına 1,50 ya da 2 metre boşluk konarak profillerin duvara monte edilmesi uygun görülmektedir. Bu şekilde uygulanan bir duvarda sıva yüzeyinde herhangi bir çatlama ya da kırılma olmaz böylece uygulanan sıvanın düzeltilmesi için tekrar tekrar uğraşmaya gerek kalmaz. Sıvadan kaynaklı yüzey gerilimlerinin de bu uygulamayla önüne geçilebilir. Ayrıca sıvanın üstüne herhangi bir başka uygulama veya farklı dekorasyon ürünlerinin montajları yapılacaksa bunların yüzeye daha çok tutunmasını da kolaylaştırır.

Profil Fiyatları

Duvarlara çeşitli sebeplerle gelen darbeleri absorbe edebilen bu sayede duvarın bakımı için düzenli şekilde ücret ödemeyeceğiniz için sizi ekstra maliyetlerden kurtaran sıva altı ano profili ihtiyacınıza göre uygun ölçülerde ve oldukça düşük ücretlerle edinebileceğiniz bir malzemedir. Bu malzemeyi internet üzerinden İnşaat malzemeleri satan sitelerden bulabileceğiniz gibi perakende satış yapan birçok farklı dükkânda da bulabilirsiniz.

İhtiyacınız olan malzeme miktarına göre fiyatlarda değişiklik gösterecektir. Bu profilleri yaptırmak zorunlu olmasa da isteğiniz daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir duvar alçısı çektirmekse bu ürünü kullanmanızı tavsiye ederiz. Bütün bu bilgiler ışığında sıva altı ano profillerinin fiyatları konusunda etkili bir düzeyde araştırma yapacak olursanız, karşınıza avantajlı fiyat seçenekleri de çıkacaktır. Tam da bu noktada http://www.vesnametal.com.tr/urunlerimiz/siva-alti-ano-profili/ internet sayfasını ziyaret ederek, bu tarz ürünlere avantajlı bir şekilde sahip olabilirsiniz!

Editör: TE Bilişim