İstanbul’un en canlı bölgelerinden olan Taksim, hem İstanbullular hem de turistler için özel bir yere sahiptir. Kültür, sanat ve eğlence alanında birçok avantaj sunan semt; İstiklal Caddesi ve cadde boyunca sefer yapan nostaljik tramvayıyla ünlüdür. Şehrin farklı kültürlerden birçok misafiri, Taksim’in kalabalığına karışıp kafeleri, restoranları, mağazaları ve pasajları gezebilir; kilise ve müzeleri ziyaret edebilir. Her yıl, çok sayıda turisti ağırlayan semt, tarihi yapılarıyla da büyüleyici bir havaya sahiptir. Şehir dışından veya yurt dışından gelen misafirler, Taksim’de konaklama ihtiyaçlarını karşılayacak lüks oteller bulabilir. İstanbul’un merkezinde bulunan Taksim, çeşitli ulaşım olanaklarıyla da kolaylık sağlar. Otobüs, metro ve dolmuş gibi toplu taşıma araçlarıyla şehrin farklı bölgelerine kolaylıkla ulaşılabilir.

İstanbul’un kalbi olarak nitelendirilen Taksim; Karaköy, Eminönü ve Kabataş’a oldukça yakındır. Avrupa Yakası’nda bulunan semtten yürüyerek ya da füniküler vasıtasıyla Karaköy ve Kabataş’a ulaşabilir, buralardan vapur seferleri ile Anadolu Yakası’na geçebilirsiniz. Yürüyerek Karaköy’e ulaşmak isteyenler yol üzerinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarına göz atabilir, Galata Kulesi’ni ziyaret ederek kuleden İstanbul Boğazı ve Haliç manzarasını seyredebilirler. İstanbul’un tarihi dokusunu en iyi gözlemleyebileceğiniz yerlerden biri olan Taksim, keyifli vakit geçirebileceğiniz çok sayıda sosyal ve kültürel mekana sahiptir. İstiklal Caddesi boyunca birçok mağaza gezebilir, tarihi kiliseleri ziyaret edebilirsiniz. Yorgunluğunuzu atabileceğiniz kafe ve restoranların yanında uzun yıllar hizmet veren meşhur pastane ve pasajlara da uğrayabilirsiniz. Taksim ve çevresinde gezilecek yerler arasında ilk akla gelen İstiklal Caddesi ve Cihangir ile birlikte, Sıraselviler Caddesi ve Çukurcuma da oldukça ünlüdür. Tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini büyüleyen semtler, şehrin ruhunu daha iyi hissedebilmenize olanak sağlar. Taksim denildiğinde atlanmayacak uğrak yerlerinden olan Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı da bölgenin önemli simgelerindendir.

İstanbul’u turistik gezi ya da iş gezisi amacıyla ziyaret edenlerin gözde mekanlarından olan Taksim, şehrin göbeğinde bulunması ve tarihi güzelliklere ev sahipliği yapması sebebiyle sıklıkla tercih edilir. Hem gezmek hem de konaklamak için güzel alternatifleri bulunan semtte AccorHotels kalitesi ve güvencesiyle hizmet veren Sofitel Taksim; geniş, ferah ve boğaz manzaralı oda seçeneklerinin yanında açık ve kapalı yüzme havuzları, restoranları, sağlık merkezi ve etkinlik salonlarıyla da dikkat çeken bir oteldir. Hizmet hayatına yeni başlayan Sofitel Taksim; teras katından boğaz manzarası seyredebileceğiniz restoranları, aynı anda birden fazla etkinlik yapılmasına olanak sağlayan etkinlik salonları, otoparkı, spa merkezi ve fitness salonuyla konforlu bir konaklama fırsatı sunar. Misafirleri için çok geniş imkanları bulunan otel, Taksim Meydanı’na ve toplu taşıma araçlarına da oldukça yakındır. Otelden şehrin istediğiniz bölgesine otobüs, metro ve dolmuşlarla gidebilir; yürüyerek Karaköy, Eminönü, Kabataş gibi semtlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ayrıcalıklı bir konaklama deneyimi vadeden Sofitel Taksim, AccorHotels bünyesinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. İstanbul’un tarihi semtlerinden olan Taksim’de bulunan otel, şehre turistik gezi ya da iş gezisi amacıyla gelen misafirler için çok sayıda oda ve süit ile birlikte farklı fırsatlar da sunar. Lüks ve konforun birleştiği manzaralı odalarda yorgunluğunuzu atabilir, geleneksel Türk yemeklerini tadabileceğiniz restoranları günün farklı saatlerinde kullanabilirsiniz. Merkezi konumu ve avantajlı fırsatlarıyla vazgeçilmez konaklama yeriniz haline gelmeye aday olan otel, mimari güzelliği ve ulaşım kolaylıklarıyla dikkat çeker. İstanbul’un hemen hemen her yerine rahatça gidebileceğiniz bir bölgede bulunan otel, şehrin en kalabalık ve görkemli semtinde huzurlu ve sakin bir konaklama için ihtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz özelliklere sahiptir.

Editör: TE Bilişim