Kahvaltıların vazgeçilmez ikilisi, tahin ve pekmez… Özellikle kış aylarında tüketimi artan muhteşem ikili, hem sağlık açısından oldukça faydalı olması hem de damaklardan uzun süre silinmeyen lezzette olmasıyla sofralardan eksik olmuyor. Ayrı ayrı tüketildiklerinde oldukça faydalı olan ikili, birlikte tüketildiklerinde daha da faydalı bir hale geliyor. Tatlı ihtiyacını en sağlıklı yoldan karşılamanıza yardımcı olan tahin – pekmez ikilisi, insan sağlığı ve vücudu için oldukça faydalı besinler arasında yer alıyor. Ölçülü ve düzenli tüketildiğinde saymakla bitmeyecek faydalar sağlayan tahin ve pekmezin birkaç faydasını sizler için derledik.

  • Tahin ve pekmez, antioksidan kaynağıdır. Böylece vücuttaki tonsinlerin atılmasına yardımcı olur ve kanser gibi hastalıkların yayılmasını engeller.
  • Antioksidan bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı korur. Daha sağlıklı ve zinde bir yaşam geçirmenize yardımcı olur.
  • Özellikle kış aylarında tüketildiğinde üşümeyi engelleyerek soğuk havalardan korunmanızı sağlıyor.
  • Kan değerleri düşük olan insanlar için adeta ilaçtır. Kan yapıcı özelliğe sahip olmasından dolayı her gün düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir.
  • Vitamin, mineral gibi besin değerleri açısından zengindir. Tüketilmesiyle birlikte, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin bir kısmı karşılanır.
  • Yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olarak hücre yenilenmesini sağlar.
  • Demir eksikliği ve kan değeri düşüklüğü gibi sorunların çözümüdür.
  • Anne sütünü artırıcı özelliğe sahiptir.
  • Kas ve kemik sisteminin gelişmesinde etkin rol oynar. Bu yüzden gelişim çağındaki çocukların tüketmesi şiddetle önerilir.

Ve daha pek çok faydası bulunan tahin ve pekmezin bu faydalarından yararlanmak için organik ve kalitesi olması gerekir. Organik ve kaliteli tahin – pekmezi Taze ve Lezzetli’den sipariş verebilirsiniz.

Tahin Pekmez Ne Kadar Tüketilmelidir?

Pek çok hastalığın devası olan tahin pekmez, hem çocukların hem de yetişkinlerin tüketmesi gereken besinler arasındadır. Ancak bilinçsizce tüketilmesi sağlık açısından zararlıdır. Sabah, güne başlarken yetişkinlerin 1 – 2 çorba kaşığı, çocukların ise 1 – 2 tatlı kaşağı tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Tüketim miktarına ve ürünlerin kalitesine dikkat ederek tüketilmesi sonucunda vücut için sayısız fayda sağlar.

Editör: TE Bilişim