İnternet sitelerinin tanıtımı için hazırlanan  ve sitelerle ilgili bilgi aktaran,  söz konusu web sitesi ile ilgili okuyucularda olumlu duygu ve düşünceler uyandıran içeriklere tanıtım yazısı denir. Bu yazıların hazırlanmasındaki en temel amaç ürün ya da hizmetler ile ilgili tanıtım yapılması ve bilgi aktarılmasıdır.  Özellikle popüler internet sitelerinde yayınlandığında siteleri ziyaretçi çekmek için de tercih ediliyor.

Dolayısıyla tanıtım yazısı  arama motoru optimizasyonu çalışmaları arasında en çok kullanılan içeriklerden biridir. Bu yazıları okuyanlar internet sitesini daha fazla ziyaret eder ve dolayısıyla sitenin hiti otomatik olarak artmaya başlar. Elbette bu yazıların belirli kriterlere uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Amacına uygun bir şekilde yazılmış olan tanıtım yazılarının kullanılması büyük önem taşıyor.

  • Kalite

Öncelikle tanıtım yazısı belirli bir kalitenin üzerinde olmalıdır. Belirli bir kurgu  dahilinde hazırlanması halinde konuyu çok daha iyi bir şekilde toparlar ve okuyucuya aktarır. Bu nedenle tanıtım yazısı alanında deneyimli olan kalemlerle çalışmanız büyük fayda sağlayacaktır. Kalitesiz yazılar ise internet sitesinin de kalitesiz olduğu düşüncesini doğurur. Bir anlamda bu yazıların sitelerin imajını da etkisi altına aldığını belirtebiliriz.

  • Özgünlük

Nasıl ki internet sitesi için kullandığınız tüm içeriklerin özgün olmasına dikkat ediyorsanız  kullanılan tanıtım yazısı için de o kadar hassas olmalısınız. Kesinlikle tanıtım yazılarında tek bir paragraf bile olsa kopyala yapıştır yapılmamış olması gerekiyor.  Kullandığınız tüm tanıtım yazılarının % 100 özgün olmasına dikkat edin ve bundan asla taviz vermeyin.

  • İmla Kuralları

Yazım ve imla kurallarına uygun bir şekilde yazılmış olan tanıtım yazılarını kullanmanız da önemli olan unsurlar arasında yer alıyor. Zira yazım ve imla kuralları yazının kalitesinde de etkili olan unsurlardan biridir.  İmla kurallarına dikkat edilmeden kaleme alınmış olan bir yazının kaliteli olmasını beklemeyin.

  • Bilgi İçeriği

Tanıtım yazılarının ardı ardına sıralanmış anlamsız cümlelerden oluşması internet sitenize hiçbir fayda sağlamaz. Elbette bu yazıların bilgi içerikli olması gerekiyor. İnternet sitesinin  çok iyi bir şekilde tanıtımına yapılabilmesi için olumlu özelliklerin vurgulanması bu yazılarla çekeceğiniz ziyaretçi sayısının da artması anlamına gelir. Bilgiler kolay anlaşılır bir dille aktarılmalıdır.

  • Reklam Gibi Algılanmaması

Dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında tanıtım yazısı reklam metni gibi algılanmıyor olması da mevcut.  İnsanlar okuduklarında bir reklam metni okuyormuş gibi hissetmemeliler.  Şayet böyle bir his ortaya çıkarsa linke tıklanma  olasılığı da tahmin edebileceğiniz gibi düşer.

Editör: TE Bilişim