Kurban Bayramı’na az bir süre kala vatandaşlar kurban kesiminin ön hazırlıklarına başladı. Kurban kesimini kolaylaştıran bıçak bileme aletlerinin satışları esnafın yüzünü güldürüyor.

Geçmiş yıllarda et kesiminde kullanmak amacıyla bıçak bilemelerini bıçakçılara yaptıran vatandaşlar, teknolojinin de ilerlemesiyle artık bu işlemlerini oldukça hafif, taşınabilir ve herkes tarafından kullanılabilir olan bileme aletleri ile hallediyor. Bıçak bileme aletlerine olan yoğun ilgi satıcılara memnun ediyor.

30 yıldır bıçakçılık sektöründe bulunan ve son günlerde yoğun olarak bıçak bileme aleti de satan Ahmet Şevki Gülhan, “Bıçak, Kurban Bayramı için oldukça gerekli bir alettir. Yeni bıçakların satın alınmasının yanı sıra eski bıçakları bilemek isteyen vatandaşlar oldukça ucuz, hafif ve taşınabilir olan bu bıçak bileme aletini satın almayı tercih ediyorlar. Kurban Bayramı’nda işlerimiz çok arttı. Eskiden insanlar bıçak bilemek için bıçakçılara gidiyorlardı. Bıçakçılar ise kösere taşı denilen bir taşla su damlatarak, uzun süre sürttürerek bıçak bilerlerdi. Ancak artık teknoloji ilerledi ve taşları artık dökme olarak yapan, elle taşınabilen bu alet yapıldı. Bu aleti kullanmak çok pratik, çok basit. Normalde günde 20 tane alet satarken son bir haftadır günde 50 tane sattık. Kurban Bayramı işlerimizi oldukça yükseltti” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim