Evlilik teklifinin tektaşla yapılması geleneği, 15 yy.da Avusturya Arşidükü Maximilian’ın nişanı sırasında Burgonya düşesi Mary’ye elmas bir yüzük hediye etmesiyle başlıyor. ‘Benim için eşsizsin’ anlamı taşıyan bu hediye günümüzde de evlilik tekliflerini süsleyip, anlamlı kılmaya devam ediyor.

Sade ve minimalist bir kadından, gösterişli bir kadına kadar herkesin beğeneceği bir model mutlaka vardır. Lizay pırlanta, her kadının zevkine uygun tektaş yüzük size sunuyor. Ancak siz hala sevgiliniz için doğru modeli bulamadıysanız gelin size biraz yardımcı olalım.

  1. Seçim yaparken tektaşın yalnızca görünüşüne bakmanın yeterli olduğunu düşünüyorsanız maalesef yanılıyorsunuz. Rengi, kesimi, berraklığı, karatı gibi parametreler tektaşın kalitesini etkileyecektir.
  2. Yüzüğünüzü tamamlayacak taşı seçerken pırlantanın yanında zümrüt, swarovski, yakut, elmas, safir gibi farklı taşlar ile hazırlanmış yüzükleri de tercih edebilirsiniz.
  3. Montür adını verdiğimiz yüzük çerçevesinin rengi (altın/gümüş), kalınlığı, tırnak sayısı taşın duruşunu, ön plana çıkarılmasını değiştireceğinden montür seçimi oldukça önemlidir.
  4. El şekliniz de tektaş seçiminde dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Küçük ellere sahipseniz ufak, zarif modellere yönelmelisiniz. Elleriniz büyükse büyük taşlı modeller ellerinizle daha orantılı duracaktır.
  5. Seçiminizi yaptıysanız satın alacağınız markanın sertifikalı olup olmamasına dikkat etmelisiniz. Sertifika, alacağınız pırlanta yada elmasın değerini doğrulayan bir belgedir ve mücevhere global bir geçerlilik sağlar.

En özel anınızda size eşlik edecek tektaş yüzüğü bulduysanız artık evlilik teklifinizi planlayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim