Ana dilleri İngilizce olmayan ancak yurtdışında eğitim almak veya yaşamak isteyen bireylerin İngilizce dil bilgisini resmi olarak kanıtlamaları için uluslararası düzenlenen TOEFL sınavı, bireylerin İngilizce yeterlilik durumunu ölçen bir sınavdır.

Ana dilleri İngilizce olmayan ancak yurtdışında eğitim almak veya yaşamak isteyen bireylerin İngilizce dil bilgisini resmi olarak kanıtlamaları için uluslararası düzenlenen TOEFL sınavı, bireylerin İngilizce yeterlilik durumunu ölçen bir sınavdır.

TOEFL Sınavı Nedir? Neden Başarılı Olunmalıdır?

TOEFL sınavında başarılı olan kişiler yurtdışında eğitim almak veya yaşamak için başvuruda bulunabilirler. Türkiye'de bulunan yüksek lisans ve doktora eğitimlerine direk başvuru yapma hakkına sahiptirler. İş başvurusu yaparken artı puan kazanarak avantajlı konuma geçebilirler. Devlet memuru olarak görev yapan kişiler TOEFL sınavında başarılı olurlar ise maaşlarına ek ödeme olarak dil tazminatı alabilirler.

Yurt dışı görevlerinde İngilizce yeterlilik olarak TOEFL sınavı kabul görür.

TOEFL Kursu İçin Öneri

TOEFL sınavına girecek adaylar, tabii ki daha önceden bir kursa gitmiş ya da gidecek olmalıdır. Çünkü İngilizce’yi kendi imkanlarınız ile öğrenmek, TOEFL sınavı işleyişine hazırlanmak ve sınavda yeterli puan elde etmek için en hızlı ve en güvenilir eğitim şekli: en çok tercih edilen bir dil okulu kurumundan eğitim almaktır.

Neredeyse bütün illerimizde dil okulu mevcut, ancak hangisi daha iyi? Hangisi daha avantajlı ve hangisi uzaktan eğitim için uygun? Bu soruları cevaplandırmak ve doğru dil kursunu bulmak da adaylar için oldukça zahmet gerektiren bir iş olduğundan dolayı bu yazımızda sizlere İngilizce Kursu Bursa Akademik Yabancı Dil Kursu kurumunu önermekteyiz. İzmir, İstanbul, Ankara kampüsleri bulunan Akademik’in Bursa’da FSM ve Fomara bölgelerinde olmak üzere 2 kampüsü de Bursa’da bulunmakta.

Daha detaylı bilgi için akademik.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

TOEFL Sınavı Nasıl Uygulanır?

TOEFL sınavı 4 aşamadan oluşur. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma. Sınavda başarılı olmak için bu 4 aşamayı geçmek gerekir. Okuma aşamasında 3-4 adet okuma parçası, buna bağlı olarak da sorular vardır. Süresi 60 dakika ve puanlama 0-30 puan arasıdır. Dinleme aşaması ortalama 5 sunum ve her birinden 6 sorudan oluşmakta. İngilizceyi anlama becerisi ölçülür ve puanlama 0-30 arasıdır. Konuşma sınavında 6 konu verilir, 2 konu verilen konu hakkında konuşma diğer 4 konu dinlediğini konuşma kısmı şeklindedir. Puanlama 0-30 puan arasıdır.

İngilizce konuşma becerisini ölçer. Yazma sınavında 2 konu verilir. İlk konu verilen konu hakkında yazma ikinci konu ise dinlediğiniz konu hakkında bilgi yazmanız istenir. İngilizce kompozisyon yazma becerinizi ölçer. Puanlama 0-30 arasıdır. Her bölüm için farklı sınav süreli vardır ve süre dolunca diğer bölüme geçer. Bitirdiğiniz bölümlere geri dönme hakkınız yoktur. Sadece belirli merkezlerde yapılır ve sınavda başarılı olan bireylerin sınavı 2 yıl geçerli sayılır.

Tabii ki TOEFL sınavı uygulamasını önemsediğimiz kadar, kurs için başvuracağınız kurum da oldukça önemli.  Alacağınız eğitim, eğitim süresi ve kurumun ekstra olarak sunduğu avantajlı alternatif eğitimler ve içeriğinin zengin oluşu oldukça önemli. Bizlerde bu haberimizde sizlere hem TOEFL hakkında bilgiler sunacağız hem de Türkiye’nin en iyi dil okulu eğitim kurumlarından olan Akademik, Ankara, İstanbul, İzmir ve  Bursada İngilizce Kursu alanında TOEFL Kursu programı sunmaktadır. Daha detaylı bilgi için web adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Başvuru Ne Zaman Yapılır?

Belirlenen zamanlarda yılda 50 kez yapılan bu sınava girmek için 2 sınav arasında 12 gün olması gerekir. Sınav ücretlidir ve her girişte ücret ödemek zorunludur.

Makul Fiyatlı Yabancı Dil Öğrenimi

İngilizce öğrenimi veya sınav kurslarını almak isteyen adayların en çok dikkat etmekte olduğu hususlardan bir tanesi de dil öğreniminin ne kadara mal olacağıdır. Şüphe yok ki hiç kimse makul fiyatlı olmayan bir kurstan bu dil eğitimini almak istemeyecektir. O yüzden sizlere kaliteli eğitim ve makul fiyatlı bir eğitim için Akademik Yabancı Dil Kursu’nu önermekteyiz.

www.akademikdilkursu.com

Editör: TE Bilişim