Bir ülkeden farklı bir ülkeye yük, eşya ya da malzeme taşınması gerekiyorsa lojistik ya da nakliyat firmalarından yardım alınmalıdır. Seray uluslararası taşımacılık hizmeti sayesinde bir ülkeden farklı bir ülkeye yüklerinizin, eşyalarınızın, mallarınızın transferini sağlayabilirsiniz. Uluslararası taşımacılık hizmeti farklı taşımacılık modlarında verilebilir. Kara yolu, demir yolu, deniz yolu ya da hava yolu birbirinden farklı özelliklere ve avantajlara sahip olarak uluslararası taşımacılık hizmetinde tercih edilir.

Uluslararası taşımacılık yapılırken öncelikle müşteri ve taşımacılık firması arasında sözleşme yapılır. Bu sözleşmede taşınacak mal veya eşyanın adedi ve ağırlığı, taşımacılık aracıyla ilgili bilgiler, transfer yerleri ve yükleme ve boşaltma yerleri yer almalıdır. Ayrıca teslimatın ne kadar sürede tamamlanacağı da ortalama olarak hesaplanarak sözleşmede yer almalıdır. Taşımacılığın gerçekleştirileceği süre, özellikle ticari firmalar için büyük önem taşımaktadır. Uluslararası taşımacılık hizmetinde birden fazla taşımacılık modu kullanılan intermodal taşımacılık hizmeti için buraya tıklayın ve araç değiştirmeden sadece taşıma modu değişen hizmetten faydalanın.

Uluslararası Taşımacılıkta Tehlikeli Madde Taşınır  mı?

Diğer tüm yüklere oranla taşımasında daha özenli ve titiz davranılması gereken tehlikeli maddeler, kara yolu taşımacılık hizmetiyle taşınacaksa kara yolu talimatlarına uyulması gerekir. Taşıma aracı olan kamyon ya da tır için gerekli tüm önlem ve tedbirler alınmalıdır aksi halde tehlikeli madde taşımacılığına izin verilmez. Ayrıca uluslararası tehlikeli madde taşımacılık hizmeti alacağınız firmanın ADR belgesinin olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Uluslararası Kapıdan Kapıya Nakliyat Hizmeti

Taşımacılık hizmetleri içinde sıklıkla tercih edlen hizmetlerden biri de kapıdan kapıya nakliyattır. Götürülmesi ve taşınması gereken eşya ya da yük ne olursa olsun en kolay hizmetlerden biridir. Deniz yolu ya da hava yolu taşımacılık hizmeti tercih eden kişiler de kapıdan kapıya nakliyat hizmeti talep edebilir ancak kamyondan indirilip gideceği araca yüklenmesi ardından tekrar taşıma aracına yüklenmesi kara yoluna göre daha uzun bir işlemdir. Ayrıca ciddi anlamda zaman ve nakit kaybına da neden olmaktadır.

Editör: TE Bilişim