Evcil dostlarımız da kimi zaman istenmeyen kazalar geçirebiliyor ve tıpkı insanlar gibi vücutlarının çeşitli bölgelerinden yaralanabiliyor. Bu durumda derhal veteriner hekimliği kliniğine götürülmeleri gerekir. Çünkü küçük bir yara bile evcil hayvanlarda enfeksiyon gelişmesine sebebiyet verebiliyor. Derhal dezenfektan içerikli veteriner malzemeleri ile bu yaranın temizlenmesi gerekiyor.

Bu noktada devreye yara bakım ürünleri de giriyor. Yara bakım ürünlerinin en sık kullanılan ve aynı zamanda en önemli veteriner malzemeleri arasında yer aldığını belirtebiliriz. Pek çok farklı marka tarafından üretilen ve özellikle konforlu kullanım bakımından beklentileri karşılayan ürün çeşitleri veteriner hekimler tarafından da daha fazla ilgi görüyor. Yara bakım ürünlerinin pek çok farklı ölçüde üretilebildiğini belirtelim.

En Sık Kullanılan Yara Bakım Ürünleri Neler?

Aslında bu sorunun yanıtı en sık ne tür yaralanmaların meydana geldiği ile çok yakından ilgilidir. Sıklıkla kullanılan veteriner malzemeleri sık ihtiyaç duyulan malzemeler oluyor. Yara bakım ürünleri arasından en yaygın kullanım alanına sahip olanlara şu örnekleri verebiliriz:

  • Yara Bakım Solüsyonu

Ölü dokuların temizliğinde de kullanıma uygun olan yara bakım solüsyonu yarayı temizlemek ve mikropları öldürmek amacıyla tercih edilen malzemelerden biridir. Özel olarak formüle ediliyor ve anında etkisini gösteriyor.

  • Yara Spreyi

Genellikle suya dayanıklı olan yara spreyleri konforlu kullanım yönüyle ön plana çıkıyor. Katranlı olarak üretiliyor ve yaranın üzerine direkt olarak sıkılması suretiyle kullanılıyor.

  • Hijyenik Temizleme Lifi

Sadece birkaç damla su eklenmesi halinde kolaylıkla köpürebilen hijyenik temizleme lifi kiri ve aynı zamanda ölü derileri adeta bünyesine hapsediyor. Cildi temizlerken aynı zamanda nemlendiriyor.

  • Doku Yapıştırıcısı

BU malzeme kesiklerin ya da yaraların estetik bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğinde kullanılıyor. Hayvanların yüzlerinde ya da pati içlerinde meydana gelen yaralanmalarda doku yapıştırıcısı kullanılıyor.

  • Yara ve Yanık Örtüsü

Cilt kaybı olan yaralanmalarda kullanılan bu ürün aynı zamanda yanık tedavisinde de tercih edilebiliyor. Cilde yapışmıyor olması önemli özelliklerden biridir.

  • Kanama Durdurucu Sünger

Kanama durdurucu sünger çeşitleri ise kanayan mukozalı bölgelerde ve anal operasyonlar kullanılan yara bakım ürünlerinden biridir.

  • Kanama Durdurucu Toz

Sindirim cerrahisinde sıklıkla kullanılan kanama durdurucu toz selüloza dayalı olarak formüle edilen yara bakım ürünlerinden biridir.

  • Bandaj

Yara bakımı sonrasında yaranın kapatılması için kullanılır.

İhtiyaç duyulması halinde bu  bir arada da kullanılabiliyor. Ürün çeşitlerinin çok büyük bir bölümü hijyenik bir yapıya sahip olduğundan ambalajından çıkararak anında kullanılması mümkün olabiliyor.

Editör: TE Bilişim