Bulvar Aktar İşletmesi'nin Müdürü Sibel Yasak, virüslere karşı bitkisel yağların mikrop öldürücü ve bağışıklık güçlendirici özelliklerinden yararlanılabileceğini söyledi.

Bağışıklığı güçlendirici ve mikrop öldürücü özellikleri bulunan bitkisel yağların aktarlardan alınabileceğini ifade eden Sibel Yasak, bu yağlarla ilgili bilgilendirdi. İnsanların defne yağı, çay ağacı yağı, okaliptüs yağı, çörekotu yağı, adaçayı yağı, kekik yağını bu anlamda kullanabileceklerini ifade eden Sibel Yasak, yağların sürülerek veya suya damlatılarak kullanılabileceğini söyledi.

YAĞLAR VE ÖZELLİKLERİ

Bulvar Aktar İşletmesi'nin Müdürü Sibel Yasak, yağlar ve özelliklerini ise şöyle özetledi: Defne yağı; mikrop öldürücü özelliği vardır, soğuk algınlığı ve öksürükte etkilidir. Çay ağacı yağı; enfeksiyonlara karşı kullanılır, bağışıklık sistemi uyarıcısı olarak kullanılır. Okaliptüs yağı; solunum yolu rahatsızlıklarından kullanılır. Adaçayı yağı; bronşit, astım gibi rahatsızlıklarda kullanılır. Çörek otu yağı; mikroplar üzerinde etkilidir, bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan özelliği vardır. Kekik yağı; üst solunum yolu rahatsızlıklarında etkilidir, antiseptik özelliği vardır.”

Bulvar Aktar, Arifiye Mahallesi İletişim sokak Porsuk Bulvarı 13/A'da (Köprübaşı iskelesi karşısı)

Editör: TE Bilişim