Günümüzdeki en popüler kültürel değişim programı olan Work and Travel, EDEX tarafından sunulan çalışmalardan biridir. Üniversite’de öğrenim gören öğrencilerin yaz tatili süresince Amerika’daki hizmet sektöründe yer alan işlerde çalışmasına imkan veren bu programa her yıl on binlerce öğrenci katılmaktadır. Ayrıca https://www.edex.com.tr/work-and-travel adresinden de süreçle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yaz tatili süresinde market, eğlence parkları, restoran veya otel gibi yerlerde çalışan öğrenciler hem gündelik ihtiyaçlarını karşılamak üzere kazanç elde ediyor hem de çalışma sürecinden sonra Amerika’da 30 gün daha seyahat etme şansına sahip oluyor.

Work and Travel Programına Kimler Katılabilir?

Programa katılmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Öncelikle 18 ve 26 yaş arasında olması gereken üniversite öğrencilerinin ayrıca gündelik yaşamını sürdürebilecek düzeyde İngilizce bilmesi şarttır.

Türk ve Amerikan yüksek eğitim sistemindeki bazı farklılıklardan dolayı iki yıllık ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler de Work and Travel programına dahil olabilmektedir ancak bu süreç, devam zorunluluğu olan ve akademik anlamda eğitim veren 2 yıllık ön lisans programları için geçerlidir.

Work and Travel Süreci Nasıl İşler?

Öğrenciler bu süreçle ilgili öncelikle karar verme mekanizmasını kullanmalıdır. Programın genel şartlarının öğrenilmesi noktasında EDEX tüm öğrencilere detaylı bilgiler sunarken ayrıca programın size ne kadar uygun olup olmadığını da öğrenebilirsiniz.

Yine bu süreçte programa kayıt aşamasının doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. EDEX tarafından online veya yüz yüze uygulanan İngilizce konuşma sınavından sonra başvuru formunu doldurarak resmi sözleşmeler imzalandıktan sonra güncel pasaport teslimatı gerçekleştirilmektedir.

İş veren görüşmeleri genelde Skype üzerinden yapılır. Ayrıca sponsor kullanımı için de taleplerinizi dile getirebilirsiniz. Sponsor ya da iş veren ile yapılacak görüşmelerde yine İngilizce seviyeniz test edilir ve iletişim becerinize bakılır.

Tüm bu aşamaların ardından iş yerleşmesi tamamlandıktan sonra sponsorunuz yasal çalışma izin belgenizi EDEX ofisine gönderir. Uzman danışmanlarımız ihtiyacınız olan konsolosluk randevularını organize ederek vize başvuru formunuzu da hazırlar. Yine EDEX danışmanları, öğrencilere özel vize oryantasyonu da vermektedir. Evrakların tanınması ve konsoloslukta yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler paylaşıldıktan sonra programa katılmak üzere uçuş bilgileriniz temin edilir. Sonuç olarak EDEX, work and travel programını profesyonel bir şekilde yönetiyor ve programa çok daha iyi bir şekilde hazırlanmanızı sağlamaktadır.

Editör: TE Bilişim