Yağlar ve pas farklı nedenlere dayalı ve farklı bileşenlerle oluşan istenmeyen lekelere ve birikimlere neden olurlar. Mutfak, banyo gibi yaşam alanlarında suyun yoğun kullanımından kaynaklı olarak, çeşitli metal malzemeler oksidasyona uğrarlar. Suda bulunan oksijen miktarının çok olması, oksijen ile metallerin birbiriyle etkileşime girmesi sonucunu oluşturur. Bu sebeple bu konuda yüksek dirence sahip metallerin kullanımı yaygındır. Benzer şekilde mutfaklarda yağ kullanımı yoğundur. Yağ lekelerinin oluşumu ve zamanla kalıntılar haline gelmesi kaçınılmaz bir durumdur. Pasın sökülmesi, pas lekelerinin temizlenmesi, yağların sökülmesi ve yağ lekelerinin temizlenmesi için, bu amaca dayalı özel kimyasalların kullanılması gereklidir. Yağ pas sökücü sprey hem yağlar ve hem de pas üzerinde etki gösterebilen güçlü bir hijyen ürünüdür.

Yağ pas sökücü sprey nasıl kullanılır?

Yağların ve pasın bulunduğu bölgelere doğrudan sıkılarak uygulanan Yağ pas sökücü sprey, birkaç dakika boyunca beklendikten sonra uygulama bölgesinin bir sünger aracılığıyla silinmesi şeklinde kullanılır. Ardından suyla yapılacak temizlik sonrasında, tüm lekelerin ve pasın temizlenmesi mümkün olur. Yağın kimyasal bileşimi, zamanla birikmesinin de etkisiyle, temizlenemeyen ya da çok zor temizlenebilen kötü lekelerin oluşmasına neden olur. Bu lekelenmeler aynı zamanda hijyen standartlarının da olumsuz yönde bozulmasını da sağlar. Yağların ve yağ lekelerinin davlumbaz, fırın, mutfağın diğer bazı bölümlerinde zamanla birikmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu tür birikimler oluştuğunda, temizlenebilmesi için Yağ pas sökücü sprey gibi sadece amacına yönelik ürünlerin kullanımıyla mümkündür.

Pas oluşumu uzun bir süreç içerisinde gerçekleşir. Aynı zamanda oluşumun erken safhalarında müdahale edilmemesi, pasın daha büyük kalıntılar haline dönüşmesine neden olur. Bu durum metallerin zayıflamasına neden olduğu gibi, yayılan pas lekelerinin ortaya çıkmasına, çeşitli bakteriler için elverişli bir yaşam alanı oluşturmasına da neden olur. Bu sebeplerle pasın yaşam alanlarında bulunmamasına, oluştuğunda da mutlaka temizlenmesine dikkat edilmelidir. Ancak pas temizliği kolay bir temizlik değildir. Pas sökülmesi ancak Yağ pas sökücü sprey gibi yine sadece bu amaca yönelik olarak hazırlanmış özel formüllü ürünlerle gerçekleştirilebilir.

Yağ pas sökücü sprey ne kadar etkili?

Yağ pas sökücü sprey yağların ve pasların temizlenmesi ve çözünmesi için çok özel bir formülle hazırlanmıştır. Uzun zaman içerisinde oluşmuş büyük yağ kalıntılarının, yine uzun zaman içerisinde oluşmuş tüm pasların çözünerek yok edilmesinde çok güçlü etkiye sahiptir. Kalıntıların büyük olması, alt bölümlere bileşenin etkilerinin ulaşamaması durumunu oluşturabilir. Bu sebeple uygulama tekrar edilerek, tüm yağ ve pas kalıntılarının çözünmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Hem yağ ve hem de pas gibi çok güçlü ve temizlenmesi zor kalıntıları bir arada temizleme gücüne sahip olan Yağ pas sökücü sprey, kullanımı son derece kolay bir üründür. Sadece uygulama bölgesine sıkılarak, belirli süre beklenmesi şeklinde kullanılabilen ürün, çok güçlü etkiler gösterir.

Standart hijyen ve temizlik malzemeleriyle ulaşılması mümkün olmayan derecede temizlik sağlayan ürün, mutfak, banyo, pas ve yağ kalıntılarının bulunduğu tüm alanlarda kolaylıkla kullanılabilir. Uygulama sonrasında bölgede istenilen temizlik seviyesine ulaşılamadığında, uygulama tekrar edilerek biraz daha uzun süreli bekleme yapılması yeterlidir. Pas ve yağ kalıntılarının fazla olduğu uygulama bölgelerinde, formülün alt bölümlere ulaşabilmesi mümkün olmadığı için, tümden çözünme oluşmayabilir. Bu türlü durumlarda bölge silinerek uygulama yenilenir. İstenilen temizlik seviyesine ulaşıncaya kadar yağ pas sökücü sprey uygulaması tekrarlanabilir. Yağların ve pasın oluşturduğu kötü görünümün yanı sıra, sağlık tehdidinin ortadan kaldırılması zorunludur. Bunun için özel olarak geliştirilmiş formüle sahip ürünümüzü kullanmanız yeterli olacaktır.

Editör: TE Bilişim