Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tatil rezervasyonları da hız kazandı. Altes Turzim Acentesi Satış Temsilcisi Hanife Çakır, Eskişehirlilerin hem yaz tatili hem de bayram tatili nedeniyle tatil rezervasyonları yaptırdığını söyledi.

Erken rezervasyon kampanyalarının Kasım ayında başladığını ve halen devam ettiğini söyleyen Çakır, henüz tatil planı yapmayanların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini belirtti. Eskişehirlilerin tatil tercihinin yoğunlukla Akdeniz kıyıları olduğunu kaydeden Çakır, Eskişehirlilerin tatil önceliklerinin sıcak ve sığ denizler ile ince kum plajlar olduğunu ifade etti. Çakır, “Eskişehir’den genellikle Side, Alanya İncekum, Belek, Lara gibi Akdeniz kıyılarında bulunan oteller tercih ediliyor. Ege bölgesi ise kafa dinlemek isteyen, doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin tercihi oluyor” dedi.

HER ŞEY DAHİL VE ULTRA HER ŞEY DAHİL HİZMET

Otellerin her şey dahil ve ultra her şey dahil olmak üzere iki farklı hizmet seçeneği sunduğunu söyleyen Çakır, ikisi arasındaki farkı şöyle anlattı: “Her şey dahil tatilde sabah, öğlen ve akşam yemekleri, gece 12’ye kadar alkollü ve alkolsüz yerli içecekler dahil oluyor. Ultra her şey dahilde ise 24 saat içecek servisi ve aperatif büfesinde yiyecek ikramı oluyor. Bu sene yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bir diğer otel çeşidi ise alkolsüz oteller. Alkolsüz her şey dahil oteller fiyat olarak da biraz daha uygun olduğu için tercih ediliyor.”

HER BÜTÇEYE UYGUN OTEL VAR

Fiyatlar hakkında da bilgi veren Çakır, “Otel fiyatları geceliği 100 liradan başlayıp 800 liraya kadar çıkıyor. Her bütçeye uygun otel ve tatil olanaklarımız mevcut. Tatil planı yapanlar için yalnızca düşük fiyatın belirleyici olmaması gerekiyor. Çünkü düşük fiyatlı tatil seçenekleri aileler için dinlenmekten ve keyifli vakit geçirmekten çok stresli bir tatil yaşamalarına neden oluyor. Tüm bu otellerde 12 yaşa kadar 2 çocuk ücretsiz olarak tatil yapabiliyor” dedi.

OTELE TESLİM ULAŞIM

Son olarak Altes Turizm Acentesi olarak müşterilerine özel ulaşım imkanları hakkında bilgi veren Çakır, şöyle konuştu: “Eskişehir’den haftanın 3 günü ulaşım imkanımız mevcuttur. Ulaşımlarımız acentemizden hareketle başlayıp otele kadardır. Dönüşte de yine otelden alınıp acenteye kadar ulaşım imkanı sağlamaktayız. 7 gece konaklamalı tatil paketlerinde ulaşım cüretsiz oluyor. Tatil süresince ise bölgelerde özel geziler, tekne turları gibi aktivite hizmetlerini veriyoruz.”

BAYRAM TATİLİNİ DEĞERLENDİRİN

Ramazan Bayramının yaklaştığını ve vatandaşların bu tatil fırsatını değerlendirmek istediklerini söyleyen Çakır, “Bayram döneminde 3 gece 4 gün ve 4 gece 5 gün tatil paketlerine yoğun talep var. Bayram tatili için ağırlı olarak Akdeniz bölgesi tercih ediliyor. Özellikle ulaşım dahil tatil paketleri daha çok ilgi görüyor. Bayram döneminde ulaşım dahil 4 gece 5 gün otel fiyatlarımız 600 liradan başlayıp bin 200 liraya kadar çıkıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim