Kullanım amacınıza ve tercihlerinize uygun bir yazıcı satın almak istiyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken pek çok farklı husus bulunuyor. Bugün yazıcı satın almak isteyen bir kişinin karşısına onlarca farklı marka ve yüzlerce farklı model çıkıyor. Bunca seçenek arasında kendinize uygun olan ürünü bulmanız ise; ihtiyaçlarınızın ne kadar farkında olduğunuz ile doğru orantılı oluyor.

Yazıcı Satın Almadan Önce Kullanım Amacınızı Belirleyin

Bir önceki paragrafta da bahsettiğimiz gibi yazıcı satın alırken özen göstermeniz gereken pek çok farklı husus bulunuyor. Ancak bunlar arasında en önemlisi; satın alacağınız yazıcıyı ne için ve hangi alanda kullanacağınız oluyor.

Profesyonel bir ofis ortamında sık sık baskı alabileceğiniz bir yazı arıyorsanız; bu noktada lazer yazıcı modellerini tercih etmeniz gerekiyor. Lazer yazıcılar hem baskı maliyeti hem de baskı hızı konusunda rakiplerine oranla çok daha avantajlı bir konumda yer alıyor.

Eğer görsellik ve çözünürlük sizin için önemliyse; bu durumda mürekkep püskürtmeli yazıcıları tercih etmeniz gerekiyor. Her ne kadar kartuş fiyatları yüksek olsa da hiçbir yazıcı mürekkep püskürtmeli yazıcılar kadar yüksek kaliteli görüntü sunmuyor.

Bu sebepten bir yazıcı satın almadan önce; mutlaka yazıcıyı hangi kullanım amacı ile satın aldığınızı belirlemeniz gerekiyor.

Yazıcı Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yazıcı satın alırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunur. Bunları sıralayacak olursak;

1 – Satın Alma Maliyeti

Eğer profesyonel kullanım amacıyla yazıcı satın alacaksanız, bu madde muhtemelen sizler için çok önemli bir konumda yer almayacak. Ancak ev kullanımı için bütçenizle orantılı bir yazıcı modeli arıyorsanız, satın alma maliyeti bir hayli önemli olabilir. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, lazer yazıcılara oranla çok daha erişilebilir bir başlangıç fiyatına sahiptir. Yani söz konusu ev kullanımıysa; tercihiniz mürekkep püskürtmeli yazıcılardan yana olabilir.

2 – Sayfa Başına Baskı Maliyeti

Sayfa başına baskı maliyeti özellikle profesyonel ortamlarda kullanılan yazıcılar için bir hayli önemlidir. Bir gün içerisinde neredeyse binlerce baskı alınan ofislerde bu maliyet kullanıcılar için belirleyici bir özelliktir. Lazer yazıcılar sayfa başına baskı maliyeti açısından rakiplerine oranla çok daha avantajlı bir konumdadır. Ancak lazer yazıcıların sayfa başına baskı maliyeti de modelden modele değişebilmektedir. Yazıcı kıyaslama işlemi yaparken mutlaka sayfa başına baskı maliyetini göz önünde bulundurmalısınız.

3 – Renkli Mi Renksiz Mi?

Renkli yazıcılar, hem başlangıç maliyeti hem de sayfa başına baskı maliyeti açısından renksiz yazıcılara oranla çok daha maliyetlidir. Eğer sık sık renkli baskı almayacaksanız, yani yazıcınızı yalnızca belge ve doküman tarzı baskılar almak için kullanacaksanız; bu noktada siyah – beyaz yazıcılar sizin için çok daha uygun olabilir. Özellikle mono lazer yazıcılar, yani siyah – beyaz lazer yazıcılar hem toner fiyatları hem de sayfa başına baskı maliyeti açısından bir hayli avantajlı konumdadır.

4 – Tasarım

Yazıcıların tasarımı pek çok kişi için önemli olmasa da söz konusu ev kullanımı olduğunda ya da ofis ortamında sınırlı serbest alan bulunduğunda; yazıcıların tasarımı da önemli olabilmektedir. Bu noktada satın alacağınız yazıcının kompakt tasarımlara sahip olmasına dikkat etmelisiniz.

5 – Parça Temini Kolay Mı?

Yazıcılar sık sık bozulma eğiliminde olmasa da her durumu göz önünde bulundurmalı ve tercihlerinizi bu yönde yapmalısınız. Bazı markaların yazıcı parçaları kolay ve maliyetsiz bir şekilde temin edilebilirken; bazı markaların yazıcı parçalarını temin etmek bir hayli maliyetlidir. Bu sebepten bir yazıcı satın almadan önce markanın bu konudaki tutumunu ve servis ağını incelemelisiniz.

Yazıcı karşılaştırma işlemleriniz için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilir, sitede bulunan modelleri inceleyerek satın alacağınız yazıcıya karar verebilirsiniz.

İlgili bağlantı: https://yazicikarsilastir.com/

Editör: TE Bilişim