Not: Projenin diğer fotoğrafları için galeriyi ziyaret edin

Eskişehir’in son dönemlerde yapılan en iyi ve en kapsamlı projesine güçlerini birleştirerek imza atan iki lider firma;

Aydoğanlar İnşaat ve Ilgaz İnşaat Osmangazi Bölgesi’nde yarattıkları

CAPELLA PARK markası ile yükseliyorlar.

Gayrimenkul sektöründe artan markalı konut ihtiyacı, birçok bölgenin çehresini değiştiriyor. Gerek yeni gayrimenkul projeleri, gerek ulaşım ve alt yapı yatırımları, şehrimizi her geçen gün geliştiriyor. Yatırımcıların gözdesi haline gelen bu bölgeler de yeni yatırımları hızlandırıyor.

Eskişehir’de değeri hızla artan en önemli bölgelerden birisi de Osmangazi Üniversitesi ve çevresi. Bu bölgede, üniversitenin karşısında, Gençlik Bulvarı üzerinde yeni bir projeye imza atan Aydoğanlar - Ilgaz İnşaat Capella Park rezidans ve açık AVM projesini hayata geçiriyor.

Bu röportajımızda Aydoğanlar İnşaat Kurucu Ortağı Mehmet Aydoğan ve Ilgaz Otelcilik İnşaat sahibi Murat Ilgaz ile Capella Park hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

İlk olarak kısaca firmalarınızdan bahseder misiniz?

Aydoğanlar İnşaat

Kökeni 1970'li yıllara dek uzanan ve 1991 yılındaki yeni yapılanmamızdan bu yana Eskişehir inşaat sektörünün hizmetinde olan Aydoğanlar İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 'sürekli gelişim' ve 'devamlı kalite' prensipleriyle çalışan büyük bir ailedir.

Gerçekleştirdiğimiz yüksek kalitedeki residence, konut, site, otel ve iş merkezi projeleri ile sektörde kendimizi kanıtladık. Ayrıca Aydoğanlar İnşaat olarak yüksek standartlardaki kalite anlayışını Eskişehir'e kazandırdık. Yapımını tamamladığımız projelerimizi şöyle özetleyebilirim; 2 rezidans, 2 otel, 95 apartman, 30 villalık bir site, apart oteller ve çok sayıda bağımsız işyeri projesi olmak üzere 150’den fazla orta ve büyük ölçekte projeye imza attık. Toplamda gerçekleştirdiğimiz 250.000 metrekarenin üzerinde inşaat alanı ile Eskişehir’in lider müteahhitlik firmalarından biri olduğumuzu söyleyebilirim. Residence, konut ve otel/ticari gibi çok farklı üretim skalasında faaliyet gösteren firmamız, bu sebeple çağdaş yaşam koşullarında hızla değişen ve çeşitlenen ihtiyaçlara çözümler sunabilmektedir.

Ilgaz Otelcilik İnşaat

1967 yılında Ilgaz Tic ve San Koll Şti Sait Ilgaz ve Ort ile başlayan iş hayatımız 1992 yılında yeni kuşak olarak Ilgaz Otelcilik İnşaat ile devam etmekte, kurulduğu yıllarda inşaat sektörüne genel müteahhitlik hizmetleri ve taahhüt işleri ile hizmet vermiştir. Başlıca Hisarcık Atık su barajı, Antalya Toptancı Hali, Yenikent Yapı Koop., Üniversite Evleri 1041 konut, Karaman Kültür Merkezi gibi devlet İhaleli işlerin yanı sıra gayrimenkul alım satımı, projelendirilmesi ve uygulamasına yönelmiş olup, küreselleşme ile birlikte ihtiyacı hissedilen kurumsallaşma yolunda büyük adımlar atmıştır.

Halen grubunda Eskişehir Döviz A.Ş., Eskişehir Kuyumculuk Mücevherat, Ilgaz Park Apart ve Eskişehir’den doğan bir mücevher markası Esdia ile uluslararası girişimcilik göstermiştir

İnsan hayatını esas alan Ilgaz Otelcilik İnşaat’ın amacı her gelir grubuna hitap ederek, alt yapısı çözümlenmiş, doğayla bütünleşmiş, güvenli, modern ve estetik yapılar inşa etmektir.

Bu amaçla; konusunda uzman teknik kadrosu, profesyonel, takım çalışmasına yatkın, çağdaş analitik düşünceye sahip ekibi, ödünsüz kalite anlayışıyla insanlara daha rahat ve çağdaş bir yaşam sunan projeleri geliştirmeye ve bunları hayata geçirmeye devam etmekte olup, inşaat sektöründe kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Devam eden projelerimiz arasında Espark karşısında yer alan Ilgaz Otel ve İşyeri ile eski Hayal Kahvesi Rekonstrüksiyon projelerini söyleyebilirim.

*İlk olarak Murat Bey Sektör hakkında biraz bilgi vermenizi rica ediyorum.

“SEKTÖRE GENEL BAKIŞ”

Sektörümüz özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok büyük bir aşama kaydetti. Ekonomik gelişme ve iyileşmeler de elbetteki sektörün gelişmesine büyük katkı sundu.
Capella Park özelinde belirtmek gerekirse bizim bu projedeki en iddialı olduğumuz noktalar eşsiz lokasyonu, arsa üzerinde kurguladığımız lüks yaşam konsepti ve projenin yapımını lider 2 firmayla birleştirmemiz diyebilirim.

Şehrin içinde doğa ile yaşam, rekreasyon ve ticareti bir araya getiren muhteşem bir proje ve biz bu projenin içinde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Ayrıca gayet iyi biliyoruz ki projenin inşa edilmeye başladığı bölgede, arsa değeri ve bölge özelliği açısından CAPELLA PARK aslında dar ve sıkışan bölgedeki hem fiziksel hem de ekonomik olarak çok büyük bir boşluğu dolduracak ve bölgeye her anlamda ivme kazandıracak.

“KONUT SATIŞLARI VE SEKTÖREL SÜREÇ”

Mehmet Bey çok konuşulan ve merak edilen soru; 'piyasa hareketleri satışları nasıl etkiledi kısaca satışlar nasıl'?

Yaşanan global ekonomik gelişmeler ve dönemsel durağanlıklar belki bu aralar inşaat sektöründe satışların biraz yavaşlamasına neden olmuş olabilir. Ancak biz edindiğimiz tecrübelerden bu sürecin bir geçiş dönemi olduğunu ve ardından satışların ivmelenerek artacağını biliyoruz. Ayrıca geçiş dönemlerinin bazı firmalarının sektörden çekilmesine, diğer firmaların kaliteyi mutlak ilkeye dönüştürmesine vesile olduğunu dolayısıyla kaliteli ve çağdaş yaşam şartlarına uygun konsept projelerin daha fazla boy göstermesine zemin hazırladığını görüyoruz.

Son birkaç yıldır hızla yükselen özellikle demir ve çimento gibi hammadde fiyatlarının satın alınan gayrimenkule mutlaka yatırım kazancı olarak döneceğini de söyleyebiliriz. Eskişehir özelinde konuyu ele alacak olursak şehrimizin bölge kenti olduğunu, yüksek kültürlü bir nüfusa sahip olduğunu, yerli ve yabancı turistlerin geldiğini ve de 2 büyük üniversitesi ile oldukça genç, dinamik bir fiziksel/ekonomik yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu duruma karşılık olarak yeni gelişim bölgelerinin potansiyelinin harekete geçeceğini gözlemliyoruz. Dilerseniz Capella Park projemizden sonraki sorularınızda bahsedelim.

Peki. Sizce önümüzdeki günlerde konut sektörünü neler bekliyor tüketici nasıl hareket etmeli?

BÖYLE BİR DÖNEMDE YATIRIM YAPMAK MANTIKLI MIDIR?

Artan çimento ve demir fiyatları doğal olarak toplam inşaat maliyetini artırdı, bu doğru. Ancak şöyle bir gerçek de var; fiyatlar yerinde durmayacak ve önümüzdeki yıllarda artışı devam edecek ve bu da gösteriyor ki konut fiyatlarındaki artış da mecburi olarak devam edecektir. Az önce de bahsettiğim gibi bu fiyat artışı erken davranan alıcılar için yatırım kazancı olarak geri dönecektir. Biz alırken kazandırma çabası içerisindeyiz müşterilerimizde bunun bilincinde ve şuanda yoğun bir talep alıyoruz. Özetle bu dönem yatırım yapmak için mantıklı bir dönemdir ancak burada dikkat edilmesi gereken yatırımın nitelikli olması gerektiğidir.


Anlıyorum.*Capella Park Projesi ile birlikte yeni bir inşaat markası oluştu diyebilir miyiz?

(İksi de bir ağızdan Evet diyor)

Murat Bey: Evet.

Capella Park projesinde bir araya gelerek güçlerimizi birleştirdik. Ve ortaya gerçekten çok güzel bir proje çıkardık, İşçisinden mühendisine kadar herkes büyük bir özveri ile çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Severek yapılan her işten güzel sonuçlar muhakkak çıkar. Bu projeden de Capella Park çıktı.

*Capella Park’ın diğer özellikleri hakkında bilgi verebilir misiniz ?


“CAPELLA PARK, KONFOR VE FARK YARATACAK”

Şu anda yapımını sürdürdüğümüz Capella Park projemiz, birçok Eskişehirlinin hayalinde olan bir yapı kompleksi. Hemen karşımızda Osmangazi Üniversitesi ve Hastanesi bulunuyor. Kapımızın önünden tramvay geçiyor. Yapı içerisindeki kreş ve spor alanları, Sazova Parkı’na yakınlık ve karşısındaki Kent Ormanı ile hem gözlere hem gönüllere hitap eden bir proje inşa ediyoruz. Capella Park yaşam alanı anlamında da daire sahiplerimize çok kaliteli zaman geçirecekleri bir alan sunuyor. Projemiz dahilinde olan alışveriş merkezleri ve yeşil alan konsepti, bölgeye değer katan projeler anlamında bizim projemizi öne çıkarıyor diyerek sözü Mehmet Bey’e bırakıyor.

* Mehmet Bey Capella Park Projesi’nde lokasyon, konutlar ve kullanım özellikleri hakkında bilgi verir misiniz ?

EŞSİZ BİR LOKASYONDA BULUNUYORUZ.

Lokasyon olarak hem konut hem işyeri alacakların beğenisini kazanan Capella Park Gençlik Bulvarı üzerinde. Yani Murat Bey’in de bahsettiği gibi hem üniversite ve hem de hastanesi yanı başınızda. Bu bölge Kent Orman’a yakınlığı ile sakinlik ve temiz havayı bünyesinde barındırıyor ve de Atatürk Bulvarı, Vişnelik mahallesi, Sümer mahallesi gibi şehrin köklü ve gözde yaşam yerlerinin arasında konumlanıyor. Proje, 4 blok üzerinde 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 plan tipinden oluşan 85.000 metrekarelik inşaat alanına sahip. Konut planları ve kat holleri tecrübemiz doğrultusunda oldukça ferah ve konforlu bir şekilde projelendirildi. Diyebilirim ki projenin kullanışsız tek bir metrekaresi dahi yok. Çeşitli konut tiplerinin oluşu bize şu avantajı sağlıyor; farklı yaşam ihtiyaçlarına cevap verebilme şansı. Mesela açık mutfak kullanımı bazıları için çok kullanışlı olabiliyor ya da 3 çocuklu bir aile için gerekli olan 5+1 seçeneği vazgeçilmezdir ancak şehrin birçok projesinde bu mümkün değil varsa dahi rezidans konforunda değil. Bir diğer talep ise 2+1 de yaşam sürüp, rezidans hizmeti almak isteyen genç çiftler. Dolayısıyla tüm bu ihtiyaç ve talepler proje aşamasında dikkate alındı.

Rezidans anlayışı gereği, sosyal donatılar- fitness salonu, sauna, kapalı yüzme havuzu, fin hamamı , açık spor alanı, kreş , çocuk oyun alanı, oto yıkama servisi ve her konut için 2-3 araçlık kapalı otopark yer alıyor. Tüm bunlara ek olarak projenin konsepti gereği zemin katında büyük bir market zinciri, cafeler, bistro tarzı yeme içme mekanları, banka şubesi gibi donatılar da bulunacak.

HEM YAŞAMSAL HEM DE EKONOMİK PRİM YARATACAK

Aydoğanlar İnşaat Firma kurucu ortağı Mehmet Aydoğan, projede henüz çok erken aşamada olunsa dahi ticari alanların büyük ilgi gördüğünü belirtti. Capella Park Projesi’nde çalışmaların 7 ayın geride kaldığını ve 2019 sonunda teslim edilmesinin planlandığını aktardı. Aydoğanlar İnşaat olarak daha önce Ay Lounge Projesi’ne imza attıklarını ve burada yaşamın başladığını belirtti. Capella Park Projesi’nde geniş peyzaj alanlarına yer verileceğini anlatan Mehmet Aydoğan "Capella Park, ulaşım açısından çok avantajlı bir noktada. Tramvay durağı çok yakın lokasyonda. Çocuk oyun parkı, anfi tiyatrosu, süs havuzu, kamelyaları bulunan Capella Park geniş bir yeşil alana ayrılıyor. Yatırımcısına ve kullanıcısına hem yaşamsal hem de ekonomik olarak yüksek prim yaratacak" bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 'Çok yakın gelecekte inanıyoruz ki Eskişehirliler civarı tarif ederken Capella Park’ın yanında ya da Capella Park’a giderken diye adres tarif edecekler çünkü şehrimize bir mihenk taşı armağan ediyoruz.'

Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir ?


Mehmet Bey;

Satış ofisimiz ve içerisinde yer alan örnek dairemiz bitmek üzere. Kendilerini eşsiz bir lokasyonda, doğa ile iç içe, şehir merkezine inmeden her ihtiyacını giderecek, okul, hastane ve toplu ulaşım problemsiz bir komplekste hayal edenleri ve de Eskişehir de böyle bir projeyi kaçırmak istemeyenleri satış ofisimizde misafir etmek isteriz.

Murat Bey;

Doğrusu böyle eşsiz projeler her zaman yapılmıyor. Konutların genişliği, sosyal olanakları ile çağdaş yaşam kültürünü üst düzeyde yaşatmaya çalışıyoruz. Samimiyetimizde bunun göstergesi örnek dairemizi ve kolay ödeme seçeneklerini görüşmek üzere satış ofisimizde deneyimli bir kadro ile her sorunuza cevap vermek için sabırsızlanıyoruz.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: TE Bilişim