Çağımızın en büyük sorunları arasında yer alan aşırı kilo, beraberinde estetik kaygı, sağlık ve psikolojik sorunlar getirmektedir. Erkek veya kadın fark etmeksizin her iki cinside etkileyen sorunlar arasında yer alan aşırı kilo, belirli bir süre sonra bölgesel olarak birikme meydana getirmektedir. Yoğun iş temposu, masa başı iş ve hareketsiz yaşam sonunda iyice ortaya çıkmaya başlayan bu sorun, günümüz teknoloji harikalarından olan Zeltiq Coolsculpting ile sorunsuz bir şekilde ortadan kaldırılabilmektedir.

Bölgesel olarak fazlalıklarınızı ortadan kaldırmanıza yardımcı olan bu estetik uygulama ile daha çekici ve daha fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Herhangi bir anestezi uygulaması gerekmeden vücudun hemen hemen her bölgesinde yaptırılabilen bu yöntem, başlıca kalça, basen, bel, çene altı, kol, karın, göbek ve sırt gibi kısımlarda fazlalıkla uygulanmaktadır. Tek seans üzerinden yaptırılan bu işlem sırasında cildinize koruyucu bir jel sürülmektedir.

Fazlalık olan bölgeler, cihaz içine çekilir ve 1 saat boyunca soğumaya bırakılır. Soğuyan yağ hücrelerinin ölme sürecine girmesini tetikleyen bu yöntem sonrasında herhangi bir yan etki kalmamaktadır. Kısa süreli kızarıklık bazı durumlarda görülebilse de, bu etki birkaç gün içerisinde kendiliğinden ortadan kalkmaktadır. Ortalama olarak Zeltiq Coolsculpting işleminden 3 hafta sonra değişim gözle görülür bir noktaya gelmektedir. Acı veya ağrı hissetmenizin önüne geçen bu yöntemde, cerrahi bir işlem veya anestezi uygulaması gerekmemektedir.

Zeltiq Nedir?

Zeltiq Coolsculpting, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onaylı olmakla birlikte, etkisi de kanıtlanmış bir uygulamadır. Ameliyatsız estetik uygulamaları arasında yer alan bu tedavi yönteminde, vücudunuzun yağ fazlalığı bulunan bölgelerinde yağ hücreleri soğularak, incelme sağlanmaktadır. Vücuttaki fazla yağı dondurabilmek amacıyla, hücre sıcaklıkları sıfır dereceye indirilir ve vakum yardımı ile bu bölge çekilir. Düşük ısılarda yaşamını sürdüremeyen yağ hücreleri ilk olarak parçalanır, ardından ise karaciğer yardımıyla vücuttan atılır.

Bölgesel incelme yöntemi olarak kullanabileceğiniz Zeltiq Coolsculpting sonrasında fazlalık olan bölgelerinizde %20 ila %40 arasında bir küçülme meydana gelmektedir. Tam olarak 2-3 ay arasında etki gösteren bu uygulama, sizlere kalıcı sonuçlar vermektedir. Cryolipolysis teknolojisi yardımı ile uygulanabilen bu işlem, acı veya ağrı hissetmenizin önüne geçmektedir. Yan etki barındırmayan bu estetik uygulama sonrasında ideal bir fiziğe sahip olabilirsiniz.  

Serin ve ferahlatıcı bir uygulama olan bu yöntemi sonrasında gündelik hayatına ara vermeniz gerekmez. İyileşme süreci gerekmeyen bu uygulama sonrasında morluk veya ödem meydana gelmemektedir. Zayıflama yöntemi ile karıştırılmaması gereken bu uygulama, vücut biçimlendirme amacıyla kullanılmaktadır. Aşırı kilo durumunda değil, bölgesel olarak eritemediğiniz kısımlarda daha etkili olan bu tedavi yöntemi sonrasında diyet veya spora gerek yoktur. Kilo kontrolü sağlamanız durumunda sizlerde kalıcı etki bırakmaktadır. Hayatınıza ara vermeden yaptırabileceğiniz bu uygulama hakkında www.coolclinic.com.tr web sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim