Almancax.com, Türkiye ile tarihsel bağı bulunan Almanya’yı ve Almancayı daha iyi tanımak isteyenlere yardımcı olmak amacı ile kurulmuş bir internet sitesidir. Sitemizden İngilizce veya Almanca konusunda destek alabilir, “Almanca sayılar okunuşu” veya “Almanca 100’e kadar sayma” gibi basit konulardan başlayarak, dil hakkında uzmanlaşabilirsiniz. Almanca Sayılar, Almanca Renkler ve İngilizce Sayılar; tüm konular öğrenmesi basit parçalarla sizlerle. Gelin, internetin size sunduğu olanaklardan faydalanın ve Almanca öğrenmek için ilk adımı Almancax.com ile atabilirsiniz. Peki, bunu  nasıl yapabilirim? Gelin bunun cevabını vermeye çalışalım.

Almanca Öğrenimi Nasıl Gerçekleşiyor?

Ülkemizde ve dünyada Almanca öğrenimi için en etkili yollardan birisi eğitim imkânlarından faydalanmaktır. Lise ve fakültelerde Almanca, yabancı dil olarak öğretilir. Günümüzde Türkiye’nin pek çok önemli üniversitesinde Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri, sadece dili öğrenmekle kalmazlar. Aynı zamanda dilin tarihsel gelişim sürecini ve kökenini de derinlemesine inceleme imkânı bulurlar. Lisede veya Üniversitede Almanca Dersleri almadıysanız, Almanca öğrenmeniz mümkün. Benzer şekilde İngilizce için de aynısını doğru kaynaklar, sağlam pratik ve destekle gerçekleştirebilirsiniz.

Kurs veya eğitim aldığınız yer neresi olursa olsun, dil öğrenimi birbirine benzeyen adımlarla gerçekleşir. İlk olarak yabancı dilin basit kelime unsurlarını öğrenmekle işe başlarsınız. Almanca sayılar veya Almanca 100’e kadar sayılar, Almanca Renkler ve artikeller çoğu zaman dili öğrenmek isteyenlerin başlangıçta karşılaştığı konulardır. Almanca ve İngilizce ciddi oranda birbirlerine benzerler. Bir dilin temel unsurlarından olan sayı isimlendirmelerinde bariz bir şekilde ortaya çıkar. Almanca sayılar konusuna geldiğinizde, bunu kendiniz de görebilirsiniz. Bununla beraber, iki dilin de öğrenimi ile ilgili temel unsurlar yine benzerlikler gösterir. İngilizce Sayılar veya İngilizce Sıfatlar gibi çeşitli konular ilk karşılaşılan konulardır. Sonrasında daha kompleks yapı ve ifadeler gelir ve son olarak öğrenciler günlük konuşma dilinde ustalaşmaya başlarlar.

Almancax.com Size Nasıl Faydalı Olabilir?

Almancax.com sizlere Almanca Dersleri / İngilizce Dersleri ile yardımcı olur. Dili biliyor ancak bazı ifadeleri (Örneğin; Almanca Sayılar) kullanmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Dile hakim olup o dilin temel konularını zaman zaman hatırlamıyor olabilir veya “İngilizce Sayılar” gibi basit konularda “telaffuz” sizler için ciddi bir sorun haline gelebilir.

Almanca için ilk adımı atmak, eksiklerinizi tamamlamak veya dil hakkında derinleşmek için sitemizi ziyaret edin. Tüm bunlar için tek yapmanız gereken sitemizi ziyaret etmek. Özellikle telaffuzunda zorlanılan bir dil olan Almanca hakkında basitleştirilmiş ve kolay öğrenmek için küçük konu başlıklarına bölünmüş derslerimizi inceleyebilirsiniz. Dilerseniz Almanca Çeviri veya İngilizce Çeviri / İngilizce Sayılar gibi site kategorilerimizden – ders konularından faydalanabilir, ya da forumumuz üzerinden destek alabilirsiniz. Tamamen kullanıcı faydası üzerine yoğunlaşmış ve buna göre tasarlanmış olan sitemizden aynı zamanda Alman Kültürü, Almanya Öğrenci Vizesi gibi konularda da destek almanız mümkün.

Yeni bir dil öğrenerek farklı kültürlere doğru yelken açmak, ticari nedenler, sağlam bir kariyer veya sadece turistik amaçlarla Almanca konusunda bilgi edinmek veya bu dil hakkında daha da uzmanlaşmak için Almancax.com sizleri bekliyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM