Bileklik; bilhassa kadınların vazgeçilmez aksesuarlarından birisidir. Ayrıca, son yıllarda erkeklerin de sıklıkla bileklik taktıklarını ifade edebiliriz.

Bileklik modelleri denildiği zaman akla ilk olarak altın bileklik geliyor. Altın bileklik fiyatları biraz yüksek olabilir. Yine de kendisi için ödenen parayı hak eden aksesuar seçenekleri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Altın Bileklik Seçimi Nasıl Olmalı?

Altın bileklik; son derece şık ve zarif bir duruşa sahiptir. Takdir edersiniz ki, piyasada çok sayıda altın bileklik modeli bulunuyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı markalara ait çok sayıda bileklik modeli arasından seçim yapmak biraz zor olabilir. Bu noktada, altın bileklik seçimi sırasında bazı hususları göz önünde bulundurmanız gerektiğini ifade edebiliriz. Her şeyden önce, altının ayarına bakılmalıdır. Altın ayarı; karat olarak da bilinir. Hazırlanan alaşımın ne kadar saf olduğunu ortaya koyar. Altın ayarı; tahmin edebileceğiniz gibi altının kalitesi ve fiyatı üzerinde çok fazla etkilidir. Her bir altın bileklik modelinde altının saflık derecesinin farklı olduğunu ifade edebiliriz. Bir başka deyişle, altına farklı maddeler de katılır.

Altın bileklik seçimi sırasında bir de kullanım amacınızı göz önünde bulundurmalısınız. Piyasada hem günlük hayatta hem de özel gün ve gecelerde kullanabileceğiniz altın bileklik modelleri bulabilirsiniz. Bu noktada, bilhassa her gün takabileceğiniz türden bir altın bileklik arıyorsanız daha sade ve şık modellere yönelmelisiniz. Bunun yanı sıra, özel gün ve geceler için ise biraz daha gösterişli modellerden yana seçim yapabilirsiniz. Bilhassa taşlı modeller sizin için en iyi seçim olacaktır.

Altın Bileklik Seçimi Yapmak Zor Mu?

Altın bileklik modelleri arasından seçim yaparken tarzınızı da dikkate almalısınız. Kadınlar; özel gün ve gecelerde daha ihtişamlı kıyafetlerden yana seçim yaparlar. Takı seçimi de tercih edilen kıyafetle uyum sağlamalıdır. Bir başka deyişle, kıyafetin ağırlığını taşıyacak türden altın bileklik modellerine öncelik tanınmalıdır. Her elbiseye uygun bir bileklik bulmak mümkündür. Elbisenin modeli, rengi ve kumaşı da bileklik seçimine etki eder. Hatta, bu konuyu birkaç örnekle açıklamak mümkün! Sade bir kıyafet ile uyum sağlayacak zarif bir altın bileklik en iyi tercih olabilir. Bunun yanı sıra, özel gün ve gecelere uygun abiye kıyafet için daha gösterişli bir bileklik tercih edilmelidir.

Altın bileklik seçimi sırasında kişinin ten rengi de dikkate alınmalıdır. Kadınlar; ten renklerine uygun bir elbise tercih edebilirler. Aynı husus bileklik seçimi için de geçerlidir. Sonuç olarak, kişinin kendisine yakışacak türden bir altın bilekliği bulması şarttır. Bunu yaparken bir yandan da bütçesine uygun olarak hareket etmelidir.

Editör: Mustafa YILDIRIM