29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Anadolu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü önderlik etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak amacıyla 27 Ekim Perşembe günü “Cumhuriyet Şöleni” gerçekleştiren öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’nı halk oyunları, dans gösterileri ve marşlarla kutladı.

Cumhuriyet Şöleni’ne Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin katılımı yoğunken Dans Kulübü de “Tango Vals” gösterisiyle Şölen’e katıldı.

Cumhuriyet Şöleni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Hilal Aydın’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Hilal Aydın konuşmasında Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmanın Türk gençliğinin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. Yılında Cumhuriyetimizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle, Cumhuriyetimizin kazanımlarından ödün vermeden;  Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve devrimlerine bağlı olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyete erişmesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK' ü, silah ve devrim arkadaşlarını minnetle ve saygılıyla anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun!” diyerek konuşmasını noktaladı.

Ardından Şölen’e Turgut Özakman'ın senaryosunu yazdığı, Ziya Öztan'ın yönetmenliğini yaptığı 1998 yapımlı “Cumhuriyet” filminden Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu anlatan kısa bir bölüm izlediler.

Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterimi, Dans Kulübünün “Tango Vals”i ile gösteriye devam eden ADK üyesi gençler Şölen’in sonunda doğru katılan beş öğrenciye “Nutuk” hediye etti.

Onuncu Yıl, İzmir Marşları ve Türk bayraklarıyla Şölen’i noktalayan gençler 99 yıl önceki gibi görev başında olduklarının bilinciyle Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM