Eskişehir'de doğdu dünya markası oldu diye bir slogan geçti aklımdan.

62 yıl olmuş şehrimizin ve ülkemizin en tanınmış markalarından olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi kurulalı.

Hocaların hocası Prof Dr Orhan Oğuz, Prof Yusuf Binatlı ve Doç Kemal Tunçatay'ın üyesi olduğu profesörler kurulu kararıyla 6 kasım 1958 Perşembe günü saat 16.00'da eğitime başlayarak her an güçlenecek bir meşaleyi ateşlemiş oluyorlardı.

Koskoca 62 yılda emanet binada başlayan eğitimde bugün Eskişehir Anadolu Üniversitesi her alanda dünyanın her köşesine uzaktan eğitim verebilecek bir imkan ve altyapıya gelmiş vaziyette. Harikulade bir yerleşkesi olan ve bünyesinden Eskişehir, Afyon, Bilecik, Kütahya illerinde olmak üzere pek çok yeni üniversiteyi çıkararak bugünlere gelmiş  bulunmaktadır.

Örgün eğitimde tercih edilen enstitüleri, fakülteleri, yüksekokulları ve her sene tam dolan kontenjanlarıyla üniversitemiz gerçekten gurur vermeye devam etmekte.

Açık öğretim sistemi apayrı bir sayfa durumunda.

 Amerika, Kanada, Batı Avrupa, Balkanlar ve Türk dünyasına uzaktan eğitimde en organize olarak ulaşan bir yapı oluşturulmuş ve kesintisiz faal durumdadır.

Bu noktada gönül coğrafyamızın adı Turan idealine ve gelecek Türk Asrı mefkûresine en büyük hizmeti vermektedir.

Yaşadığım ve duygu yoğunluğuna tutulduğum bir an var ki unutamam.

Azerbaycan ziyaretimde bir sokağa girdim karşımda 3 katlı bir bina, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Bakü Bürosu ve üniversitenin bayrağı şimdi şehrine sevdalı bir yürek bu manzara karşısında ne hisseder düşünün derim.

Yine Edirne Keşan ilçesinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Bürosu tabelası, tamam büyükşehirlerde bürolar var ama Keşan ne alaka dedim ve öğrendim.

Yunan hükümetlerinin eğitim ve kültür mezalimi altında boğulan Batı Trakya Türk gençlerine daha kolay ulaşım daha kesintisiz, hızlı hizmet için açılan bir büro, hadi gelin bunu düşünen zihniyeti tebrik etmeyin.

Yani olumlu ve ılımlı baktıktan sonra yapılan iyi işleri görmemek mümkün olmaz.

Tabi ki aksaklıklar olacak, tabi ki hatalar olacak.

Bana günümüz sosyal ve siyasal sisteminde tam yüzde yüzlük yapıda bir kurum var mı gösterin derim.

Eldeki sonuçlara baktığımda Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ni düşünenlere, kuranlara, yaşatanlara, geliştirenlere ve yarınlara götüreceklere saygı, minnet, teşekkür ve kolaylıklar diliyorum.

Son bağlamda meyve veren ağacın taşlanması misali özellikle ve özellikle yakın süreçte bu nadide eğitim yuvamızı yıpratan, yıpratmaya çalışan, kafasındaki hesapları ya da karşılanmayan beklentileri ortalığa saçan şahsiyetlere seslenmek istiyorum.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi 1542 kadın, 1640 erkek olmak üzere 3182 akademik, idari ve sözleşmeli çalışanıyla vatan, millet, devlet, cumhuriyet ve mukaddes değerlere bağlı bir yapıdadır.

Üniversite çalışanlarımıza yapılan yakışıksız ithamları kınıyorum, sosyal medya mecrasından şu makama atandı, bu buraya görevlendirildi paylaşımları bir sonrasına hesap yapmanızın, ya da durumdan vazife çıkarmanızın tezahürüdür.

Bu bağlamda iddia ve söylem sahiplerinin sicil durumu bildiğim kadarıyla pek parlak değil bu malum arkadaşlara ne istedilerse verildi, her dönem mutlaka yapışacak bir boşluk buldular, bazı tasarruflar bunları çok mutlu etti ama işleri ya da istedikleri olmadı mı ortalık yangın yeri. Bekledikleri olmadığı anda üniversiteye yakışıksız ithamdan geri kalmıyorlar.

Üniversiteye hizmet etme çabasındaki çalışanları zan altında bırakıp, bilmem ne  yapı diyorlar, bizim çocukları göreve geliyorlar diyorlar, işine gelmeyenlere ya da onlardan olmayanlara bilmem kimin adamları diye kolayca kulp takıveriyorlar.

Bu noktada şu net bilinsin Eskişehir Anadolu Üniversitesi çalışanları, mensupları yüreği olan, hassasiyeti olan ve işini seven şahsiyetlerdir.

Yeter ki hakları yenmesin yeter ki liyakata tabi olsunlar, yeter ki yukarıdan paraşütle birileri makamlara inmesin, önlerine geçirilmesin.

Yani Devlete sadakat ve liyakat, liyakat, liyakat.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin doğum gününü vesileyle bir kez daha kutluyorum ve nice yıllara diyorum unutmayalım kişiler gelir geçer, kurumlar ve devlet bakidir.

 Eskişehir'den doğan ve milletimize ait olan bu değerli markaya sahip çıkalım.