Kendi seralarında özenle yetiştirdiği birbirinden güzel çiçekler ile cadde ve bulvarları donatan Büyükşehir Belediyesi, özel günlerde Eskişehirlileri unutmuyor.

 Büyükşehir Belediyesi geleneksel hale getirdiği ve yıllardır devam eden uygulama kapsamında Anneler Günü nedeniyle binlerce çiçeği ücretsiz dağıttı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yetiştirilen çiçekler annelerin en özel gününde onlara ulaştırıldı.

Ulus Anıtı karşısında bulunan meydanda kurulan stantlarda yapılan Anneler Günü çiçek dağıtımına Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen de katıldı.

 Burada bir konuşma yapan Başkan Büyükerşen, “Sizler dünyanın direğisiniz. Erkekler ve kadınlar bir elmanın yarısı gibidir. Aramızda hiçbir fark yok. Doğayı birlikte canlandırıyoruz. Sizler çok fedakar, cefakar annelersiniz. Çocukların ilk öğretmenleri annelerdir. Konuşmayı, dinlemeyi sizler öğretiyorsunuz. En büyük öğretmenler de sizlersiniz. Anneler gününde tüm annelerin sağlık, sıhhat içerisinde olmasını diliyorum. Sizler olmasanız ne toprağın, ne yağmurun ne güneşin hiçbir kıymeti yok. Hepinizin ellerinizden öpüyorum. Hayatlarını kaybetmiş annelere de rahmet diliyorum, ruhları şad olsun diyor, kadına yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu bugün bir kez daha yineliyorum. Hepinizin anneler gününü kutluyor, torunlarınızın çocuklarını göreceğiniz uzun ve mutlu bir hayat sürmenizi diliyorum” dedi.

Konuşma sonrası Başkan Büyükerşen, annelere çiçek takdim etti. Çiçekler büyük ilgi görürken, dağıtıma çıkarılan tüm çiçekler vatandaşlar tarafından tüketildi.

Vatandaşlar Başkan Büyükerşen’e etkinlik nedeniyle teşekkür ederek, “Annelere en güzel hediye çiçektir. Başkanımızla gurur duyuyoruz. Bu anlamlı etkinlik nedeniyle çok teşekkür ederiz” dediler.

Etkinlik sonunda vatandaşlar, Başkan Büyükerşen ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM