Kiralık araç satın alırken dikkat edilmesi gereken ilk şey kişi sayısına göre tercih etmeniz gereken araç türüdür. Rahat bir yolculuk için öncelik verilmesi gereken bir detaydır. Bir diğer önemli nokta ise araç kullanıcılarının kullanım alışkanlıklarına göre araç seçmeleridir. Özellikle uzun yolculuklarda, kaza olasılığını en aza indirmek için sürücülerin araç özellikleri hakkında detaylı bilgi almaları gerekmektedir. Örneğin; otomatik şanzımanlı araç kullanmaya alışkınsanız, manuel şanzımanlı bir araç seçmeyin ve araç kiralama şirketine bunu açıkça söyleyin. Başkasının arabasını kullanmak seyahatiniz sırasında büyük bir tehlike oluşturabilir.

Konfor

Konfor bölgenize odaklanın. Kıbrıs araç kiralama araçta seyahatinizin uzunluğuna göre aracınızı seçmelisiniz. Bagaj genişliği, araçtaki ek donanımlar, gidon kulpları, arka ve ön koltuklar arasındaki mesafe, Bluetooth bağlantısı, açılır tavan, ısıtmalı veya soğutmalı koltuklar, ses sistemi ve daha pek çok ekstra seyahat konforunuzda büyük fark yaratabilir.

İlk kez kullandığınız bir güzergâhta araç kiralıyorsanız, lütfen yetkili acente ile görüşün veya önceden internetten araştırma yapın. Kiralama süresine göre opsiyonlu sözleşme yapılması uygundur. Örneğin; kiraladığınız bir aracı 10 gün, 12 gün boyunca saklarsanız, prosedür değişikliği durumunda mükerrer talep olmayacak ve 12 günden daha kısa sürede teslim ederseniz kiralama ücreti buna göre belirlenecektir. Bu nedenle araç kiralarken 1 ila 2 günlük herhangi bir zaman dilimi ayarlamak daha karlı olur.

Uzun Süreli Kiralama

İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, yıllık veya aylık kiralama seçeneği, günlük kiralamadan daha uygun olabilir. Döneme göre kiralama fiyatını öğrenmek ve ihtiyaçlarınıza göre seçim yapmak için lütfen bunu ilgili acente ile görüşün. Araç kiralarken bu unsurlara dikkat ettiğiniz sürece verilen hizmetin kalitesinden memnun kalmanız daha olasıdır. İdilcar sitesi Kıbrıs oto kiralama ihtiyaçlarınızda yanınızdadır.

İlk kez araç kiralamak hem heyecan verici hem de korkutucu olabilir. Araç kiralama, seyahat ederken birçok seçenek sunar. Kaçınmak istediğiniz bazı hileler var. Negatif bir maceraya atılmamanız için buradayız. Yeni başlayanlar için kiralık araba rezervasyonu yapmak daha yaygındır. Tıpkı bir otel rezervasyonu yapmak veya ucuz bir uçak bileti rezervasyonu yapmak gibi, kiralık araba rezervasyonu yapmak da aynı şekilde çalışır.

Bilmeniz Gerekenler

Araba kiralamadan önce bilmeniz gereken 3 önemli şey 25 yaş altı misafirlerimizin araç kiralamasına izin verilmemektedir. Ehliyet ve kredi kartı gereklidir. Araç kiralama firmalarının kontrol etmek istediği ilk şey geçerli bir ehliyet ve kredi kartıdır. Ön ödemeli kredi kartları kullanılamaz. Banka kartı ile araç kiralamak mümkündür ancak bazı zorluklar ortaya çıkabilmektedir.

Araç kiralama sigortası için ekstra ödeme yapabilirsiniz. Çoğu kiralık araç sözleşmesi, araç bir  kaza geçirmişse geçerlidir ve hasarın maliyetinden sorumlu kişi sorumludur. Araba kiralamadan önce, arabanızın kasko sigortasının kiralık arabaları kapsayıp kapsamadığını ve kiralık arabalar için kredi kartı kapsamınızın ne olduğunu öğrenmek için araştırma yapmalısınız. İdilcar sitesi Kıbrıs rent a car ihtiyaçlarınızda yanınızdadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM