Eskişehir’de ‘ölüm yolu’ olarak bilenen Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu yıllardır tamamlanmadığı için her yıl yaralamalı ve ölümlü kazalar yaşanmaya devam ederken, Pazartesi günü meydana gelen kazada 3 kişi yaşamını yitirdi. TBMM’de kazaları gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, yolun yapılmamasına isyan etti. Çakırözer, “Kırka’da yol kapattık, açıklamalar yaptık! 10 bin imza ile Meclis’te basın toplantısı düzenledik. Duymadınız, duymuyorsunuz! Bu yolda kazalar olmaya devam ediyor, insanlar yaralanıyor, hayattan koparılıyor. Son 11 yılda bu yolda binlerce kaza oldu, 1.362 yurttaşımız yaralandı, 35’ten fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi! Artık yeter! Eskişehirlilerin, Kırkalıların, Afyonluların sesini, feryadımızı duyun! Yolumuzu yapın!” dedi.

MECLİS’TE İSYAN ETTİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ‘ölüm yolu’ olarak bilinen Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolunda meydana gelen ve 3 kişinin yaşamının yitirdiği trafik kazasını Meclis gündemine taşıyarak, yolun yapılmamasına isyan etti.

Kırka’da, Eskişehir’de, Meclis’te yapılan çağrıları hatırlatan Çakırözer, şöyle konuştu:

 “Eskişehir’de ölüm yolu olarak adlandırılan Seyitgazi-Kırka-Afyon yolu can almaya devam ediyor! Pazartesi günü işçi servisi ile bir otomobilin çarpışması sonrası meydana gelen kazada şampiyon tekvandocular yetiştiren Nadir Özsoy hocamız, sporcu kızı Semanur Özsoy ve Hüseyin Kaplan yaşamını yitirdi. 16 yaşındaki sporcumuz Görkem Sarı hala yoğun bakımında! Yıllardır Meclis’te söylüyoruz. Kırka’da yol kapattık, açıklamalar yaptık! 10 bin imza ile Meclis’te basın toplantısı düzenledik. Duymadınız, duymuyorsunuz! Bu yolda kazalar olmaya devam ediyor, insanlar yaralanıyor, hayattan koparılıyor. Son 11 yılda bu yolda 1.362 yurttaşımız yaralandı. 35’ten fazla yurttaşımız yaşamını yitirdi!”

“ARTIK YETER, YOLUMUZU YAPIN!”

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Eskişehir ziyaretinde yolun durumuna ilişkin soru soran partilisine “Ömür biter, yol bitmez” açıklamasını da hatırlatan Çakırözer, “Binali Yıldırım daha bir hafta önce Eskişehir’de kendisine yolu hatırlatan partilisine ne dedi biliyor musunuz? ‘Ömür biter, yol bitmez’ dedi.  Evet yollar bitmiyor ama ömürler, canlar gidiyor! Artık yeter! Sizler bu yaptığınızda sadece Eskişehirlileri cezalandırmıyorsunuz! Bu yolu kullanan herkesi cezalandırıyorsunuz! Ailelerin feryadını, Seyitgazililerin, Kırkalıların, Afyonluların çığlığını artık duyun!   Ölümlü kazaların yaşanmaması için yolumuzu yapın” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM