Sağlık-Sen Eskişehir İl Temsilciliği, geçtiğimiz Pazar günü iki grup arasında çıkan kavga sonrasında yaralıları almak için Sarıcakaya ilçesinde giden 112 Acil Servis ambulansına saldırılması sonucunda 20 bin liralık maddi hasar meydana geldiğini açıklayarak olayı kınadı.
23 Ağustos 2015 Pazar günü Sarıcakaya ilçesinde iki grup kavga etmiş, olayda 1 kişi bıçakla 3 kişi ise darp edilerek yaralanmıştı. Olay sonrasında yaralıları almaya giden ve kısa bir süre önce hizmete sunulan 135 bin lira değerindeki ambulansa saldırılmış ve yaklaşık 20 bin liralık maddi hasar meydana gelmişti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi, 112 çalışanlarına yapılan bu saldırıyı kınadı. Saldırganların ceza alması için konunun takipçisi olacaklarını belirten Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi, açıklamalarına şu ifadelere yer derdi:
“Devletin şefkatli eliyle 2015 model ambulans, genç ve dinamik sağlık personeli Sarıcakaya’nın acil hastalarına hizmet için verilmiştir. Konuyla alakalı yetkilileri göreve çağırıyoruz. Sağlık/-Sen olarak bu olayın takipçisiyiz. Saldırganların da en ağır cezaya çarptırılması için elimizden geleni yapacağız. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun der, böyle olayların bir daha yaşanmamasını dileriz.”
Editör: TE Bilişim