HABER : GÜLÇİN ÖZDEN - KADİR ÇETİN 
KAMERA : GÜLÇİN ÖZDEN - KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir 112 Acil Servis ekiplerinin bu yıl Kurban Bayramı’nda en sık karşılaştıkları vakalar her yıl olduğu gibi yine trafik kazaları oldu. 
Eskişehir 112 ailesi, 24 istasyonu ve 85 sağlık görevlisi ile Kurban Bayram’ında karşılaşacakları zorluklara karşı önlemlerini alarak özveriyle çalıştı. Komuta Kontrol Merkezi’nden aldıkları anons üzerine acil sağlık hizmetleri istasyonlarından vakaya en yakın yerden çıkan 112 ekipleri, olaya müdahale ederek durumun ciddiyetine göre çeşitli hastanelere götürdüler. 
150 TRAFİK KAZASINA MÜDAHALE
Arife günü de dahil olmak üzere bayramda toplam 668 vakaya ulaştıklarını belirten Eskişehir 112 Acil Servis Başhekim Yardımcısı Hilal Şenyüzlü Ertaş, bayram süresince 150 trafik kazasıyla en sık vakaya ulaştıklarını ve kazalarda 93 yaralının kentteki çeşitli hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Kazalarda 3 kişinin yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini kaydeden Ertaş, “Bayram süresince toplam 668 vakamız oldu. 668 vakamızın 150’sini trafik kazaları oluşturdu. 93 yaralıyı kent merkezindeki çeşitli hastanelere naklettik. Arife günü 1 ve bayramın 3’üncü günü 2 vatandaşımız, trafik kazalarında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Trafik kazalarından sonra en sık kardiyovasküler sistem hastalıklarıyla karşılaştık. Bunun nörolojik ve psikiyatrik vakalarımız izledi. Kurban Bayramı’nda özellikle hipertansiyon ve diyabet vakalarında artış beklerken, bu yıl trafik kazaları ve nörolojik sistem rahatsızlıklarını daha sık gördük” dedi.
Ertaş, Kurban Bayramı’nı Eskişehir 112 ailesi olarak en iyi şekilde hizmet vererek geçirdiklerini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim