AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de, zihinsel engelli kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle 10 yıl 11 ay 7 gün hapis cezası alan depo bekçisi S.Ö.’nün suçsuzluğu 5,5 yıl hapis yattıktan sonra anlaşıldı. Yeniden yargılanan bekçinin suçsuz olduğuna karar verilirken, zihinsel engelli kıza bekçinin çalıştığı işyerinin oğlu M.Ç.’nin tecavüz ettiği belirlendi. 
Depo bekçisi 46 yaşındaki S.Ö., zihinsel engelli bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 2006 yılında tutuklanmıştı. Haziran 2006’da savcılığın hazırladığı iddianamede, depo bekçisinin kendisini savunamayacak şekilde zihinsel engeli bulunan bir kızı birkaç gün aralıkla üç kez tenha yerlere götürerek cinsel ilişkiye girdiği ve bu nedenle cezalandırılması istenmişti. Mahkeme yargılama sonunda, depo bekçisine 10 yıl, 11 ay, 7 gün hapis cezası vermiş, bu karar, Yargıtay tarafından da onanarak S.Ö. cezaevine girmişti.
Aradan geçen 5,5 yılın ardından depo bekçisinin avukatı yaptığı detaylı araştırma sonrasında yeniden yargılama talep etti ve mahkeme kabul etti. Mahkemenin kabul gerekçesinde, “Sanık ile işyeri sahibinin oğlu M.Ç. arasında birbirlerine benzedikleri, hükümlünün yargılama sırasında tehdit edildiği, yargılama sırasında M.Ç. isimli kişinin kovuşturmaya dahil edilmediğini, tanık A.Ö. isimli kişinin sanığın masum olduğuna dair dilekçesi bulunduğu, R.Ç. ve M.Y. isimli kişilerin tanık olarak dinlenmesi gerektiği, mağdurun ev telefonu ayrıntılarının getirtilmediği, bu suçun işyeri sahibinin oğlu M.Ç. tarafından işlendiği bilinmesine rağmen sanığın tehditler yüzünden kendisini yeteri kadar savunamadığı, kolluk aşamasında sanığın da yer aldığı 4 kişinin mağdur tarafından teşhis için hazır edilmesine rağmen bunların bu suçu işlemediğinin açıkça belirtildiği, bu nedenlerle hakkında mahkemenin yenilenmesine ve infazın durdurulmasına dair karar verilmesi kabul edilmiştir” denildi.
Bunun üzerine sanık S.Ö., Eskişehir 1. Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde yeniden yargılandı. Yargılama sonunda bu kez asıl şüphelinin depo bekçisi değil, işyerinin sahibinin oğlu M.Ç olduğu tespit edildi. Mahkeme, 5,5 yıldır cezaevinde bulunan S.Ö.’nün suçsuz olduğuna, bu nedenle beraatına karar verdi.
Editör: TE Bilişim